Tässä amerikkalaisesta red velvet -kakkupohjasta suomalaisin vivahtein tunnattu sininen versio. Ilman elintarvikeväriä kakkupohjasta tulee kauniin violetti (isossa kuvassa). Sinistä pastaväriä käyttämällä väristä saa halutessaan syvän sinisen vaikkapa itsenäisyyspäivän kakkuun (pikkukuvat). Reseptistä alla kaksi kokovaihtoehtoa. Muihin vuokakokoihin kakkupohjaa voi muokata hyödyntämällä muunnostaulukon kertoimia.
Johanna: joskus se voi olla pienestä kiinni. Muutamia seikkoja tulee mieleen:
– Vuoan halkaisija: tuossa tarkoitetaan ulkohalkaisijaa eli jos sinulla isompi vuoka, ei taikinaa riittävästi saamaan aikaan korkeaa kakkua -> skaalaa isommaksi.
– Kananmunilla on taikinassa tärkeä rooli ja niissähän on kokoeroja. Valitse mieluummin siis isommat kuin pienemmät munat.
– Jauhoissa on reilusti eroja sen suhteen, miten sitovat rakennetta. Ihan vastikään testasin pullataikinan kohdalla, että ero oli useita desilitroja tuotemerkkien välillä. Aiemmin en ole haivannut kakkupohjien kanssa ongelmaa, mutta ei kai tätäkään voi poissulkea.