Mirror glaze -kuorrute on puhuttanut tänä vuonna leivontakansaa. Kaikki alkoi venäläisen leivontamestari Olga Noskovan julkaisemista kakkukuvista, joissa kakkuihin on loihdittu valoa heijastava pinta. Reseptiä ei Olga ole tiettävästi paljastanut, joten netti on täynnä arvauksia. Sen vuoksi ”oikeaa” Mirror glaze -reseptiä ei ole olemassa. Yhtäläistä monille versioille on se, että ainesluettosta löytyy kondensoitu maito ja liivate. Useissa on myös siirappia ja suklaata.

Kuorrute on kiiltävimmillään heti kuorruttamisen jälkeen ja näyttää parhaimmalta valoa vasten katsottaessa. 😉 En löytänyt selkeää perustetta käyttää reseptissä kondensoitua maitoa. Kun reseptiin kuluu vain osa purkista, lopulle on hankalaa keksiä käyttöä. Yritän olla käytännöllinen. 🙂

Kokeiluiden kautta päädyin omaan Mirror glaze -kuorruteohjeeseen, jonka nimesin efektikuorrutteeksi, koska tykkään käyttää suomenkielisiä termejä. Minusta ”efekti” kuvaa kuorrutetta hyvin, sillä kiiltävän pinnan ohella olennaista on valuvan rakenteen hyödyntäminen erilaisissa väriyhdistelmissä.