29.05.2018   9 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Dreamy Tiramisu Cake (myös vegaaninen versio)


Olen tehnyt aiemminkin yhteistyötä Baileysin kanssa ja tällä kertaa tuli mahdollisuus testata vegaanista, mantelimaidosta valmistettua uutuutta. Original Baileys sisältää laktoosia, eivätkä siitä tehdyt leivonnaiset ole siksi soveltuneet kaikille. Uutukainen ei maun puolesta ole vastine originaalille, mutta mahdollistaa erilaisten liköörille vivahtavien leivonnaisten valmistamisen samoilla periaatteilla.

Tein Baileys-kakun tiramisu-tyylisesti, sillä kahvilla kostutetut keksit sopivat mielestäni hyvin liköörin makuiseen täytteeseen. Italia tunnetaan myös jäätelömaana, mistä tuli idea kakun koristeluun. Tipahtaneet jäätelötötteröt ovat kaikeksi onneksi osuneet keskelle kakkua. Mikä pelastus!

Tavallinen Vegaaninen
Pohja:
1 pkt (154 g) Oreo-keksejä (tai muita tummia täytekeksejä)
40 g voita


Täyte:

7 ½ liivatelehteä
6 dl kuohukermaa
2 prk (500 g) mascarponejuustoa
1 ½ dl sokeria
2 dl Baileys Almandea

Väliin:
1 ½ dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeria
12 savoiardikeksiä

Kuorrute:
4 rkl Baileys Almandea
85 g tummaa suklaata

Jäätelöpallot:
100 g digestivekeksejä
50 g vaniljatuorejuustoa, rahkaa, hedelmäsosetta tms.
50 g valkosuklaata
130 g valkosuklaata (kuorrutukseen)
nonparelleja
2 vohvelia

Pohja:
1 pkt (154 g) Oreo-keksejä
40 g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon)


Täyte:

4 dl Alpro-soijavispiä
3 prk (450 g) vegaanista kasvislevitettä (Oatly)
1 ½ dl sokeria
6 tl agar agar -jauhetta
2 ½ dl Baileys Almandea

Väliin:

1 ½ dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeria
12 digestivekeksiä *)

Kuorrute:
4 rkl Baileys Almandea
85 g tummaa suklaata

Jäätelöpallot:
100 g digestivekeksejä *)
50 g soijavanukasta, hedelmäsosetta tms.
50 g vegaanista valkosuklaata (iChoc)
130 g vegaanista valkosuklaata (kuorrutukseen)
nonparelleja *)
2 vohvelia

*) Saattaa olla merkkikohtaisia eroja, varmista soveltuvuus.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita (saat ne tarttumaan paremmin kiinni sipaisemalla vuoan sisäpintaan öljyä). Kakusta tulee korkea, joten saat näin jatkettua vuokaa ja toisaalta kakku on helpompi irrottaa vuoasta siististi.

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi/margariini ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Keitä keksien kostuttamista varten vahva kahvi laittamalla kahvijauhetta 1,5-kertainen määrä kuppia kohden. Sulata kuumaan kahviin sokeri ja anna jäähtyä. Kaada kostuke valmiiksi laakealle lautaselle, jotta pääset kastamaan siihen keksejä ripeästi täytevaahdon valmistuttua (täyte alkaa hyytyä nopeasti). Jos teet vegaanisen version digestivekekseistä, valitse astia, jolle mahtuu useita keksejä rinnakkain, sillä imeytyminen kestää kauemmin.

Tavallinen versio: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään mascarponejuusto, sokeri ja desilitra Baileysiä. Kuumenna toinen desilitra Baileysiä kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateseos mascarponeseokseen ja yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.

Vegaaninen versio: Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Sekoita keskenään kasvislevite ja sokeri. Mittaa Baileys kattilaan ja ripottele vispilällä sekoitellen joukkoon agar agar. Kuumenna kiehuvaksi lastan avulla huolellisesti sekoitellen. Anna kiehahtaa ja ota liedeltä, kun seos sakeutuu. Kaada välittömästi kasvislevitteen joukkoon vatkaimella sekoittaen. Yhdistä soijavaahdon kanssa.

Kaada noin neljännes täytteestä vuoan pohjalle. Laita päälle neljä savoiardi/digestivekeksiä. Kostuta ensin jokainen keksi kastamalla se molemmilta puolilta rauhallisesti kahvissa (digestivekeksejä täytyy kastaa kauemmin, joten asettele niitä yhtä aikaa kostukkeeseen).

Levitä päälle täytettä ja laita keksejä samaan tapaan kuin edellä, mutta asettamalla keksit nyt pituussuunnassa toisinpäin kuin aiemmin. Jatka näin, kunnes kaikki keksit ja täyte on käytetty. Tasoita päällimmäiseksi tuleva täytepinta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Irrota kakku vuoasta.

Mittaa kuorrutteen Baileys kattilaan. Lämmitä, mutta ei kiehumispisteeseen saakka. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Kaada kuorrute kakun keskelle. Levitä lastalla ja anna valua hallitusti kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.

Valmista jäätelökoristeiden pallo-osat keksimassasta. Murskaa digestivet tehosekoittimessa tai paksun pakastuspussin sisällä kaulimella painellen. Yhdistä keksimurska tuorejuuston (tai vastaavan) ja sulatetun valkosuklaan kanssa. Pyörittele massasta kaksi palloa ja anna kovettua jääkaapissa.

Peitä leikkuulauta leivinpaperilla ja aseta pallot sen päälle. Sulata kuorruttamiseen tarkoitettu valkosuklaa ja valuta pallojen päälle. Teen ensin yksi kerros, jolla peität pallojen pinnan kauttaaltaan ja lisää hetken kuluttua uusia kerroksia, kun suklaa on hieman jäähtynyt. Anna kuorrutteen valua pallon päältä hieman myös alustalle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Työnnä palloihin cocktailtikut, jotka auttavat vohvelia pysymään paikoillaan. Aseta vohvelit päälle niin, että ne ovat kallellaan. Leikkaa juomapilleistä kakun korkuisia pätkiä. Työnnä muutama pätkä kakkuun tueksi jäätelöpallokoristeiden alapuolelle, jotta pallot lepäävät osittain niiden varassa. Nosta päälle koristeet.

Yhteistyössä Baileys

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
38 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit