19.04.2016   22 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Dreamy dream -kakku


dreamy-dream-kakku

dreamy-dream-kakku-2

Aloittaessani vuosia sitten bloggaamista Baileys-kakut olivat iso hitti leivontablogeissa. Varmasti jokaisella bloggaajalla oli tästä ihanuudesta oma versionsa. Minäkin julkaisin omani lopulta äitienpäiväksi 2010. Nyt on aika uudistaa ohje, kun Baileys-tuoteperheeseen tuli uutuusmakuna herkullinen appelsiini-tryffeli.

Halusin tehdä kakulle suklaakuorrutteen, jota harvemmin käytetään juustokakuissa, mutta sopii tähänkin tarkoitukseen – palan leikkaaminen tosin on sottaisempaa. 🙂 Tämä kuorrute muodostuu kahdesta eri väristä. Tummasta suklaasta tehty kuorrute taittaa sopivasti täytteen makeutta ja Baileys-kuorrute puolestaan vahvistaa kakun aromia. Kuorrutteen hauskuus on siinä, että kahta samanlaista kakkua ei tällä tekniikalla tule vastaan, koska kuvion muodostuminen on monesta seikasta kiinni. Jokainen kakku on siis oma yksilönsä.

Appelsiini-tryffelin makuinen Baileys-kakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl kevytvispiä
1 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarponejuustoa
3 valkuaista
1 ½ dl Baileys Orange Trufflea

Baileys-kuorrute:
½ dl kuohukermaa
2 rkl Baileys Orange Trufflea
150 g valkosuklaata

Tumma suklaakuorrute:
2 rkl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

dreamy-dream-kakku-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Lisää mascarponejuusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita täytteeseen.

dreamy-dream-kakku-vaihe

Kuumenna Baileys kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

dreamy-dream-kakku-vaihe-3 dreamy-dream-kakku-vaihe-4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

dreamy-dream-kakku-vaihe-5

Valmista kuorrutteet eri kattiloissa. Mittaa toiseen kattilaan Baileys-kuorrutteen kerma ja Baileys ja toiseen kattilaan tumman suklaakuorrutteen kerma. Kuumenna molemmat reilun kädenlämpöisiksi. Älä lämmitä tämän kuumemmiksi. Ota kattilat liedeltä ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä matalimmalla teholla.

Anna kuorrutteiden jäähtyä jonkin aikaa, jotta niiden rakenne muuttuu paksummaksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen. Kuorrutteen on tärkeää olla riittävän paksua, jotta se ei valu kakun päältä. Jos kuorrute kuitenkin jähmettyy liikaa, sitä voi notkistaa uudelleen lieden matalimmalla teholla. Halutessasi voit laittaa kuorrutteet astioihin, joista niitä on helpompi kaataa.

Kaada kuorrutteita vuorotellen kakun keskelle pieni määrä kerrallaan. Baileys-kuorrutetta on enemmän, joten kaada sitä isompina annoksina. Kokeile eri kaatamiskorkeuksia. Ainakin itselläni kuvio onnistui paremmin, kun suoritin kaatamisen melko korkealta. Kuorrutteet leviävät pikku hiljaa kohti reunoja ja muodostavat kauniin rengaskuvion. Kallista kakkulautasta, jotta kuorrute leviää tasaisesti. Anna kuorrutteen valua myös reunoille. Halutessasi voit peittää reunat suklaalla levittämällä kuorrutetta lastalla. Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

dreamy-dream-kakku-vaihe-6 dreamy-dream-kakku-vaihe-7

Yhteistyössä Baileys

blogirinki_logo

Lisätietoja Baileysin Facebook-sivuilta sekä Blogiringin kampanjasivulta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat