Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Dreamy dream -kakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Dreamy dream -kakku

19.4.2016

dreamy-dream-kakku

dreamy-dream-kakku-2

Aloittaessani vuosia sitten bloggaamista Baileys-kakut olivat iso hitti leivontablogeissa. Varmasti jokaisella bloggaajalla oli tästä ihanuudesta oma versionsa. Minäkin julkaisin omani lopulta äitienpäiväksi 2010. Nyt on aika uudistaa ohje, kun Baileys-tuoteperheeseen tuli uutuusmakuna herkullinen appelsiini-tryffeli.

Halusin tehdä kakulle suklaakuorrutteen, jota harvemmin käytetään juustokakuissa, mutta sopii tähänkin tarkoitukseen – palan leikkaaminen tosin on sottaisempaa. 🙂 Tämä kuorrute muodostuu kahdesta eri väristä. Tummasta suklaasta tehty kuorrute taittaa sopivasti täytteen makeutta ja Baileys-kuorrute puolestaan vahvistaa kakun aromia. Kuorrutteen hauskuus on siinä, että kahta samanlaista kakkua ei tällä tekniikalla tule vastaan, koska kuvion muodostuminen on monesta seikasta kiinni. Jokainen kakku on siis oma yksilönsä.

Appelsiini-tryffelin makuinen Baileys-kakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl kevytvispiä
1 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarponejuustoa
3 valkuaista
1 ½ dl Baileys Orange Trufflea

Baileys-kuorrute:
½ dl kuohukermaa
2 rkl Baileys Orange Trufflea
150 g valkosuklaata

Tumma suklaakuorrute:
2 rkl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

dreamy-dream-kakku-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Lisää mascarponejuusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita täytteeseen.

dreamy-dream-kakku-vaihe

Kuumenna Baileys kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

dreamy-dream-kakku-vaihe-3 dreamy-dream-kakku-vaihe-4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

dreamy-dream-kakku-vaihe-5

Valmista kuorrutteet eri kattiloissa. Mittaa toiseen kattilaan Baileys-kuorrutteen kerma ja Baileys ja toiseen kattilaan tumman suklaakuorrutteen kerma. Kuumenna molemmat reilun kädenlämpöisiksi. Älä lämmitä tämän kuumemmiksi. Ota kattilat liedeltä ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä matalimmalla teholla.

Anna kuorrutteiden jäähtyä jonkin aikaa, jotta niiden rakenne muuttuu paksummaksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen. Kuorrutteen on tärkeää olla riittävän paksua, jotta se ei valu kakun päältä. Jos kuorrute kuitenkin jähmettyy liikaa, sitä voi notkistaa uudelleen lieden matalimmalla teholla. Halutessasi voit laittaa kuorrutteet astioihin, joista niitä on helpompi kaataa.

Kaada kuorrutteita vuorotellen kakun keskelle pieni määrä kerrallaan. Baileys-kuorrutetta on enemmän, joten kaada sitä isompina annoksina. Kokeile eri kaatamiskorkeuksia. Ainakin itselläni kuvio onnistui paremmin, kun suoritin kaatamisen melko korkealta. Kuorrutteet leviävät pikku hiljaa kohti reunoja ja muodostavat kauniin rengaskuvion. Kallista kakkulautasta, jotta kuorrute leviää tasaisesti. Anna kuorrutteen valua myös reunoille. Halutessasi voit peittää reunat suklaalla levittämällä kuorrutetta lastalla. Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

dreamy-dream-kakku-vaihe-6 dreamy-dream-kakku-vaihe-7

Yhteistyössä Baileys

blogirinki_logo

Lisätietoja Baileysin Facebook-sivuilta sekä Blogiringin kampanjasivulta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 24

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

LikööriSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (24)

Kinuskikissa7.8.2020 20:59

naapurineiti: harmillista, kun hyviä tuotteita lopetetaan… 🥺 Josko laittaisit appelsiinin kuoriraastetta? Ja mahdollisesti hieman appelsiinimehua…? Tai mascarponen tilalla app.tuorejuusto. Eihän se sama ole kuin alkuperäinen, mutta voisi antaa raikasta vivahdetta.

naapurineiti7.8.2020 12:31

Tämä kakku oli vuosia ”bravuurini”, mutta nyt tuota Baileys-makua ei enää myydä Suomessa. Tavallisella Baileysilla ei saa samanlaista, täyteläistä makua. Olisiko kenelläkään ideoita, miten saisi tuon appelsiini-tryffelin vivahteen kakkuun?

naapurineiti12.8.2016 09:31

Tuota ohjeen kuorrutusta en toistamiseen ole uskaltanut kokeilla, mutta kakku itsessään on niin älyttömän hyvää, että sitä olen nyt tehnyt moneen kertaan. Päälle teen kaakao-kahvi-kiilteen ja minusta se sopii tuohon mainiosti. Baileys-kakulla on tänä kesänä juhlittu loman alkua, nimipäiviä, rippijuhlia ja jopa häitä. Sitä on kiitelty ja kehuttu. Jopa ne, jotka yleensä eivät välitä kakuista, pitivät tästä. Kiitos siis mahtavasta reseptistä! Yritän laittaa pari kuvaa galleriaan.

Kinuskikissa9.5.2016 11:48

naapurineiti: voi harmi, mikäköhän siinä on selityksenä? Jos suklaata lämmittää liian kuumalla, se voi palaa ja sitä ei saa sulamaan millään. Onko mahdollista, että tässä kävi näin? Ohjeessa kehotetaan lämmittämään kerma vain reilun kädenlämpöiseksi.

naapurineiti8.5.2016 15:29

Hmm, suklaakuorrutteesta ei tullut kyllä ollenkaan sellaista, että sitä olisi voinut tuolla tavalla kaataa. Yritin notkistaa lämmöllä ja lisäsin vähän kermaakin, mutta ei toiminut. Kuviota en siis saanut aikaan, vaan suklaamousse piti levitellä lastalla baileyskuorrutteen sekaan. Tuloksena on sotkuinen marmorikuviota muistuttava pinta, mutta jospa se silti maistuisi äidille… 🙂

Kinuskikissa7.5.2016 16:27

Riina: suosittelen vertailemaan liivatelehtien painoa. Käyttämäni Meiran liivatelehdet painavat 2 g/kpl.

Riina Uljas7.5.2016 09:48

Heippa! Käytän lidliin liivatelehtiä, ne on kai aika paljon suurempia kuin tavalliset, 11,5x7cm. Montako lehteä käytän täytteeseen?

Riikka Kiiskinen29.4.2016 11:04

Onnistui hyvin peilikirkkaalla suklaakuorrutteellakin! 😊 hauskaa vappua kaikille!

soja27.4.2016 20:44

Hanna Takala: valkuaisten tarkoitus tässä täytteessä on keventää moussen rakennetta. Varmasti saat maistuvan kakun, kun lisäät kerman määrää jonkin verran. Tarkkaa määrää en kyllä osaa sanoa, ehkä noin desi?

Hanna Takala27.4.2016 19:15

Moikka! Voiko tässä reseptissä valkuaiset korvata jollain? Olisi tarkoitus leipoa juhliin joihin tulee kananmuna-allergikko. (:

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Dreamy dream -kakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Dreamy dream -kakku

19.4.2016

dreamy-dream-kakku

dreamy-dream-kakku-2

Aloittaessani vuosia sitten bloggaamista Baileys-kakut olivat iso hitti leivontablogeissa. Varmasti jokaisella bloggaajalla oli tästä ihanuudesta oma versionsa. Minäkin julkaisin omani lopulta äitienpäiväksi 2010. Nyt on aika uudistaa ohje, kun Baileys-tuoteperheeseen tuli uutuusmakuna herkullinen appelsiini-tryffeli.

Halusin tehdä kakulle suklaakuorrutteen, jota harvemmin käytetään juustokakuissa, mutta sopii tähänkin tarkoitukseen – palan leikkaaminen tosin on sottaisempaa. 🙂 Tämä kuorrute muodostuu kahdesta eri väristä. Tummasta suklaasta tehty kuorrute taittaa sopivasti täytteen makeutta ja Baileys-kuorrute puolestaan vahvistaa kakun aromia. Kuorrutteen hauskuus on siinä, että kahta samanlaista kakkua ei tällä tekniikalla tule vastaan, koska kuvion muodostuminen on monesta seikasta kiinni. Jokainen kakku on siis oma yksilönsä.

Appelsiini-tryffelin makuinen Baileys-kakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl kevytvispiä
1 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarponejuustoa
3 valkuaista
1 ½ dl Baileys Orange Trufflea

Baileys-kuorrute:
½ dl kuohukermaa
2 rkl Baileys Orange Trufflea
150 g valkosuklaata

Tumma suklaakuorrute:
2 rkl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

dreamy-dream-kakku-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Lisää mascarponejuusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita täytteeseen.

dreamy-dream-kakku-vaihe

Kuumenna Baileys kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

dreamy-dream-kakku-vaihe-3 dreamy-dream-kakku-vaihe-4

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

dreamy-dream-kakku-vaihe-5

Valmista kuorrutteet eri kattiloissa. Mittaa toiseen kattilaan Baileys-kuorrutteen kerma ja Baileys ja toiseen kattilaan tumman suklaakuorrutteen kerma. Kuumenna molemmat reilun kädenlämpöisiksi. Älä lämmitä tämän kuumemmiksi. Ota kattilat liedeltä ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä matalimmalla teholla.

Anna kuorrutteiden jäähtyä jonkin aikaa, jotta niiden rakenne muuttuu paksummaksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen. Kuorrutteen on tärkeää olla riittävän paksua, jotta se ei valu kakun päältä. Jos kuorrute kuitenkin jähmettyy liikaa, sitä voi notkistaa uudelleen lieden matalimmalla teholla. Halutessasi voit laittaa kuorrutteet astioihin, joista niitä on helpompi kaataa.

Kaada kuorrutteita vuorotellen kakun keskelle pieni määrä kerrallaan. Baileys-kuorrutetta on enemmän, joten kaada sitä isompina annoksina. Kokeile eri kaatamiskorkeuksia. Ainakin itselläni kuvio onnistui paremmin, kun suoritin kaatamisen melko korkealta. Kuorrutteet leviävät pikku hiljaa kohti reunoja ja muodostavat kauniin rengaskuvion. Kallista kakkulautasta, jotta kuorrute leviää tasaisesti. Anna kuorrutteen valua myös reunoille. Halutessasi voit peittää reunat suklaalla levittämällä kuorrutetta lastalla. Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

dreamy-dream-kakku-vaihe-6 dreamy-dream-kakku-vaihe-7

Yhteistyössä Baileys

blogirinki_logo

Lisätietoja Baileysin Facebook-sivuilta sekä Blogiringin kampanjasivulta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 24

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

LikööriSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (24)

Kinuskikissa7.8.2020 20:59

naapurineiti: harmillista, kun hyviä tuotteita lopetetaan… 🥺 Josko laittaisit appelsiinin kuoriraastetta? Ja mahdollisesti hieman appelsiinimehua…? Tai mascarponen tilalla app.tuorejuusto. Eihän se sama ole kuin alkuperäinen, mutta voisi antaa raikasta vivahdetta.

naapurineiti7.8.2020 12:31

Tämä kakku oli vuosia ”bravuurini”, mutta nyt tuota Baileys-makua ei enää myydä Suomessa. Tavallisella Baileysilla ei saa samanlaista, täyteläistä makua. Olisiko kenelläkään ideoita, miten saisi tuon appelsiini-tryffelin vivahteen kakkuun?

naapurineiti12.8.2016 09:31

Tuota ohjeen kuorrutusta en toistamiseen ole uskaltanut kokeilla, mutta kakku itsessään on niin älyttömän hyvää, että sitä olen nyt tehnyt moneen kertaan. Päälle teen kaakao-kahvi-kiilteen ja minusta se sopii tuohon mainiosti. Baileys-kakulla on tänä kesänä juhlittu loman alkua, nimipäiviä, rippijuhlia ja jopa häitä. Sitä on kiitelty ja kehuttu. Jopa ne, jotka yleensä eivät välitä kakuista, pitivät tästä. Kiitos siis mahtavasta reseptistä! Yritän laittaa pari kuvaa galleriaan.

Kinuskikissa9.5.2016 11:48

naapurineiti: voi harmi, mikäköhän siinä on selityksenä? Jos suklaata lämmittää liian kuumalla, se voi palaa ja sitä ei saa sulamaan millään. Onko mahdollista, että tässä kävi näin? Ohjeessa kehotetaan lämmittämään kerma vain reilun kädenlämpöiseksi.

naapurineiti8.5.2016 15:29

Hmm, suklaakuorrutteesta ei tullut kyllä ollenkaan sellaista, että sitä olisi voinut tuolla tavalla kaataa. Yritin notkistaa lämmöllä ja lisäsin vähän kermaakin, mutta ei toiminut. Kuviota en siis saanut aikaan, vaan suklaamousse piti levitellä lastalla baileyskuorrutteen sekaan. Tuloksena on sotkuinen marmorikuviota muistuttava pinta, mutta jospa se silti maistuisi äidille… 🙂

Kinuskikissa7.5.2016 16:27

Riina: suosittelen vertailemaan liivatelehtien painoa. Käyttämäni Meiran liivatelehdet painavat 2 g/kpl.

Riina Uljas7.5.2016 09:48

Heippa! Käytän lidliin liivatelehtiä, ne on kai aika paljon suurempia kuin tavalliset, 11,5x7cm. Montako lehteä käytän täytteeseen?

Riikka Kiiskinen29.4.2016 11:04

Onnistui hyvin peilikirkkaalla suklaakuorrutteellakin! 😊 hauskaa vappua kaikille!

soja27.4.2016 20:44

Hanna Takala: valkuaisten tarkoitus tässä täytteessä on keventää moussen rakennetta. Varmasti saat maistuvan kakun, kun lisäät kerman määrää jonkin verran. Tarkkaa määrää en kyllä osaa sanoa, ehkä noin desi?

Hanna Takala27.4.2016 19:15

Moikka! Voiko tässä reseptissä valkuaiset korvata jollain? Olisi tarkoitus leipoa juhliin joihin tulee kananmuna-allergikko. (:

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa