22.05.2020   Ei kommentteja Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Dalgona-kahvikakku


Kun näin Instagramin ihmeellisessä maailmassa tänä keväänä kuvan dalgona-kahvista, ensimmäinen ajatus ei niinkään ollut kahvin valmistaminen vaan se, mitä voisin vaahdotetusta kahvista leipoa. Kevät meni kuitenkin tiiviisti leivontahaasteita kehitellessä ja kakku sai odottaa. Ehdin siinä välissä julkaista varsinaisen kahvireseptinkin ja lipittää tätä herkkua monen monta kertaa.

Mutta nyt! Viimein pääsin toteuttamaan vision dalgona-kakusta. Varsinainen kakku on oikeastaan kuorrutteiden alla piilossa, sillä halusin esiin kahvijuomalle tyypilliset kerrokset: valkoisen ”maidon” ja tietenkin kahvin makuisen vaahdon. Täytteen ideoin sen pohjalta, että sen makua on helppo muokata. Aivan kuten dalgona-kahvissakin maitoa voi maustaa, tähän kakkuun on sallittua käyttää omaa mielikuvitusta. Voit siis ”pelata” vanilja- ja jäätelökastikkeella – tärkeintä, että näiden kokonaispaino pysyy suunnilleen reseptin mukaisena ja koostumus on paksuudeltaan samaa luokkaa. Vaniljakastikkeen tilalla käy esimerkiksi Valio Fanny -vanukas ja jäätelökastikkeen mauksi voi valita vaikkapa suklaan. Jäätelökastikkeen voi myös korvata kokonaan vaniljakastikkeella, jolloin kahvin maku pääsee vielä paremmin esiin. Kysele kommentissa, jos epäröit ja jaa tieto onnistuneista makuyhdistelmistä!

Kahvivaahto on yllättävän kestävää, mutta päivän mittaan pieniä noroja alkaa valua kakun reunaa pitkin eli esteettisen vaikutelman vuoksi suosittelen pinnan kuorruttamista vasta lähellä tarjoilua. Kakku on onneksi nopeasti viimeistelty – pelkkä kaakaojauhekin riittää.

Muistathan korostaa syöjille, että kakkua kuuluu nauttia ottamalla jokaiseen lusikalliseen sekä täytettä että kahvivaahtoa. Dalgona-kahvissakin kerrokset tarjoillaan erikseen, mutta juodessa ne sekoitetaan. Tässä kahvivaahtoa on sokeroitu enemmän, mutta se on silti hyvin voimakkaan makuista.

Vinkki: Lisätietoa kahvivaahdosta, esimerkiksi suositelluista pikakahvimerkeistä, saat dalgona-kahvin reseptistä.

Pohja:
200 g tummia täytekeksejä (esim. Domino tai Oreo)
50 g voita

Täyte:
8 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500 g paksua vaniljakastiketta (Valio Vanilla)
350 g jäätelökastiketta (esim. toffee tai suolakinuski) *)
½ dl vettä

Reunoille:
1 dl vispikermaa

Dalgona-kahvivaahto:
1 ¼ dl sokeria
¾ dl pikakahvia (”murukahvi”)
1 dl kiehuvan kuumaa vettä

Koristelu:
kaakaojauhetta
kahvipapumakeisia (tai suklaarusinoita)

*) Kinuskisen makumaailman saa myös käyttämällä purkin karamellisoitua maitotiivistettä (397 g/prk) tai karamellitahnaa (380 g/prk). Katso johdannosta lisävinkit maustamisesta!


Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vanilja- ja jäätelökastike. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi rauhallisesti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Vatkaa reunaan tuleva kerma vaahdoksi. Levitä lastan avulla. Vinkki: saat siistittyä kakkulautasen kierittämällä veitsenkärjen ympärille pienen palan talouspaperia ja pyyhkimällä sillä kakun ja lautasen rajakohdan.

Mittaa kulhoon sokeri ja pikakahvi. Kaada joukkoon kuuma vesi. Sekoita pikaisesti, jotta kahvi ja sokeri liukenevat veteen. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes saat lähes marenkimaisen jämäkän vaahdon (muutama minuutti).

Levitä kahvivaahto kakun päälle. Koristele siivilöimällä pinnalle kaakaojauhetta ja asettele päälle kahvipapumakeisia.

Huom! Kakkua syödessäsi ota jokaiseen lusikalliseen sekä täytettä että kahvivaahtoa!

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Avainsanat:
Dalgona-kahvi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat