25.04.2020   19 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juomat,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Dalgona-kahvi


Vinkki:

Dalgona-kahvi on matkannut parissa kuukaudessa internetin välityksellä kahvifriikkien huulille ympäri maailmaa. Pöhinästä on pitänyt huolen TikTok ja YouTube, joiden videoilla on vatkattu kahvivaahtoa ennennäkemättömän ahkerasti. Oikeasti Dalgona on toffeemakeinen, jonka mukaan eteläkorealainen näyttelijä Jung Il-woo nimesi tämän vaahdotetun kahvijuoman. Valmistin dalgona-kahvia viime viikolla Instagramin tarinassa ja se poikki niin paljon kysymyksiä, että päätin julkaista ohjeen blogissa.

Kyseessä on pikakahvijauheesta, sokerista ja vedestä vatkattu vaahto, joka tarjoillaan kylmän tai kuuman maidon päällä. Tämän jälkeen juoma sekoitetaan, jolloin syntyy ilmava, pirtelömäinen maitokahvi. Sekoitus on erittäin tärkeä vaihe, joka toisinaan unohdetaan ohjeistaa. Pelkkä kahvivaahto on liian vahvan makuista (suorastaan kitkerää) syötäväksi sellaisenaan, mutta riittävä maidon määrä ja sekoitus pitävät huolen makujen tasapainosta. Juoma säilyy kuohkeana sekoituksen jälkeenkin! Vaahtoa kertyy yhä juoman pinnalle ja jää lopuksi myös lasin pohjalle lusikoitavaksi. Maidoksi käyvät luonnollisesti myös kasvipohjaiset vaihtoehdot.

Vaahtoutuvuus syntyy nimenomaan pikakahvista. Käytän siitä nimitystä murukahvi, koska se koostuu muutaman millin kokoisista hipuista. Maustetut kahvijuomajauheet ovat eri asia. Kaikki murukahvitkaan eivät kuitenkaan vaahtoudu samalla tavalla. Itse kokeilin kahta eri merkkiä. Kulta Katriina vaahtoutui hyvin, Nescafe Kulta vain heikosti. Vaahdon muodostus alkaa lähes samantien ja vatkaus vie korkeintaan pari minuuttia. Vaahdosta tulee hyvin paksua, jopa marenkimaisen tönkköä. Jos näin ei tapahdu, suosittelen kokeilemaan toista merkkiä.

Katso Instagramista Kinuskikissan profiilisivun kohokohdista löytyvä video dalgona-kahvin valmistamisesta.

Vinkit:

  • Käytin juomassa Kulta Katriinaa. Te olette onnistuneet seuraavilla tuotteilla: Pirkka, Lidlin kofeiiniton pikakahvi, Rainbow, Little’s Vanilla, Little’s Chocolate Caramel, Mocca mestarisekoitus.
  • Hyvän vaahdon saa aikaiseksi myös karppisokerilla tai vähentämällä sokerin määrän puoleen. Täysin ilman sokeria (tai sokerin korviketta) vaahto ei kuitenkaan onnistu – vaahto jää löysäksi ja menettää nopeasti ilmavuutensa.
  • Voit tehdä erilaisia makumuunnelmia maustamalla maitoa esimerkiksi kaakaojauheella ja kinuskikastikkeella.

1 iso lasillinen

Ainekset:

1 rkl pikakahvijauhetta (”murukahvia”)
1 rkl sokeria
1 rkl kiehuvankuumaa vettä
maitoa
jääpaloja


Mittaa kapeaan vatkauskulhoon kahvijauhe, sokeri ja tulikuuma vesi. Sekoita pikaisesti, jotta kahvi ja sokeri liukenevat veteen. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes saat lähes marenkimaisen jämäkän vaahdon (noin 2 minuuttia).

Laita lasiin kylmää maitoa ja jääpaloja tai halutessasi käytä kuumaa maitoa. Lusikoi päälle kahvivaahto. Sekoita ennen nauttimista.

Valmistusaika: 10 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Dalgona-kahvi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
47 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat