12.09.2018   28 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton

Daimin ystävän suklaakakku


Tästä reseptistä on kiittäminen erinomaisen aktiivista Kinuskiyhteisöä ja sen ”joukkovoimaa”. Näin me innostamme toisiamme uusiin valloituksiin! 🙂 Nimimerkki mippu ehdotti minulle, että tekisin oman versioni pakastealtaan Daim Almondy -moussekakusta. Sitä piti tietenkin ensin ostaa ja maistaa. Kyseisessä kakussa pohja oli minusta kuiva ja kreemi hukkui kakkuun. Kuorrute sen sijaan oli ihanan lohkeava ja sen halusin kopioida mahdollisimman tarkasti. Eli vähän omaa intuitiota soveltaen syntyi minusta aika herkullinen tapaus!

Vinkki: Jos haluat nopeuttaa ja helpottaa kakun valmistamista, jätä suklaakuorrute pois ja laita Daim-murska suoraan täytteen päälle. On erittäin herkullista näinkin!

Daim-kakku

Pohja:
100 g täysjyvä-digestivekeksejä
75 g suolakeksejä (esim. Ritz)
100 g voita

Mantelikreemi:
80 g pehmeää voita
¾ dl tomusokeria
1 ½ dl mantelijauhetta
pari hyppysellistä suolaa
1 tl vaniljauutetta
½ dl kermaa

Suklaatäyte:
3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata

Suklaakuorrute:
150 g maitosuklaata
100 g voita
1 Daim-patukka (56 g)


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunalle. Saat ne kiinnittymään sipaisemalla vuoan pintaan hieman öljyä. Näin kakku irtoaa siistimmin.

Murskaa digestivet ja suolakeksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Notkista voi vatkaimella. Lisää joukkoon loput kreemiainekset luetellussa järjestyksessä. Levitä kreemi pohjan päälle. Itse jätin kreemin ja vuoan reunan väliin parin sentin raon, koska paksumpana kerroksena se on näyttävämpi. Laita vuoka jälleen jääkaappiin.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata tumma suklaa mikrossa (tai kuumassa vesihauteessa) miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Levitä suklaavaahto vuokaan kauttaaltaan kreemin ja pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Irrota kakun ympäriltä vuoan reunaosa ja leivinpaperisuikaleet. Nosta kakku noin vartiksi pakastimeen, jotta pinta kohmettuu. Leikkaa Daim-patukka valmiiksi rouheeksi.

Sulata maitosuklaa ja voi erikseen. Itse sulatan suklaan aina mikrossa ja voin kattilassa. Yhdistä sulat keskenään. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

Kuorrutusvaiheen voi tehdä vuoan pohjaosan tai jäähdytysritilän päällä. Suojaa pöytä leivinpaperilla. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua myös reunoille. Tasoita pinta lastalla. Ripottele pinnalle Daim-rouhe. Anna jähmettyä jääkaapissa. Siirrä sitten tarjoilulautaselle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
81 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit