06.03.2020   6 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Kevät,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Crème brûlée -piirakka


Kaupallinen yhteistyö Meiran kanssa.

Kermainen crème brûlée kuuluu ravintoloiden suosikkijälkiruokiin. Kotileipuri voi laittaa vielä paremmaksi ja loihtia paahtovanukkaan piirakan kokoisena. Näin se on helppo jakaa isommallekin sakille vaikka naistenpäivän kunniaksi. Runsas ja raikas hedelmä-marjakimara täydentää vaniljaisen täytteen makeutta.


Pohja:

175 g kaurakeksejä
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
75 g voita

Täyte:
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kuohukermaa
2 ½ dl kevytmaitoa
5 keltuaista
2 rkl Meira luomu ruokovaniljasokeria

Pinnalle:
ruokokidesokeria

Koristelu:
1 kiivi
isoja mansikoita
vihreitä ja tummia viinirypäleitä
pensasmustikoita
granaattiomenan siemeniä (saatavana myös pakasteena)
mintunlehtiä


Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa. Yhdistä vehnäjauhojen kanssa. Sulata voi ja lisää voisulaan keksi-jauhoseos. Levitä seos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää kerma ja maito. Kuumenna liedellä koko ajan pohjaa myöten lastalla sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota heti levyn päältä ja anna jäähtyä hetki. Lisää keltuaiset käsivispilällä hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri.

Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Älä anna pinnan saada väriä. Voit laittaa piirakan yläpuolelle uunipellin paiston loppuvaiheessa estääksesi pinnan tummumisen. Täyte saa olla vastapaistettuna hieman ”eloisa” – se hyytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavan päivään.

Viimeistele pinta juuri ennen tarjoilua. Ripottele täytteen päälle ruokosokeria. Polta pinta rapeaksi kaasupolttimen avulla.

Koristele piirakka raikkailla hedelmillä ja marjoilla. Leikkaa kuoritusta kiivistä ja mansikoista ohuita siivuja ja ota niistä kuvioita kukkamuoteilla. Leikkaa osa mansikoista viuhkamaisesti siten, että siivut jäävät kantaosaan kiinni. Halkaise viinirypäleet pistelemällä veitsellä rypäleen keskiosaan saakka ulottuvaa siksak-kuviota. Asettele hedelmät ja marjat piirakan päälle.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
20 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat