Aika ajoin tekee mieli herkutella keksitaikinalla. 🙂 Kinuskikissan cookie dough -resepteissä taikina on olennainen osa valmista leivonnaista, eikä taikinaa kuulu paistaa. Tässä taikina on valjastettu mokkapalojen kuorrutteeksi. ”Mokka” on puolestaan taikinan joukkoon lorautettu kahvi.
Kinuskikumppani
Cookie dough -mokkapalat
18.9.2020

Avainsanat
Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ainekset
Pohja
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Cookie dough -kuorrute
125 g voita
1 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kahvia
1 1/2 dl suklaahippuja
Kumppanit
Vinkki
- Vatsaystävällisempi keksitaikina syntyy uunissa kypsennetyistä vehnäjauhoista. Katso tarkemmin syötävän keksitaikinan ohjeesta.
- Voit tehdä ohjeen myös gluteenittomasta jauhoseoksesta (esim. Viljatuotteen vaalea jauhoseos).
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi (26 x 32 cm). Taikinan ei siis tarvitse riittää koko pellin alueelle.
Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
Vatkaa cookie dough -kuorrutteen voi ja sokerit vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Lisää jauhot, kahvi ja noin puolet suklaahipuista.
Annostele taikina nokareiksi pohjan päälle ja levitä tasaiseksi kevyesti painellen. Ripottele päälle loput suklaahiput.
Nosta levy jääkaappiin. Leikkaa annospaloiksi.
Kokeile myös näitä
Kinuskikissan verkkokauppa
Kommentit (7)
Susa74: Voit pakastaa!
Voinko pakastaa leivokset?
Hanna: näin on, leivinjauhe saa aikaan taikinan maun. Se häviää uunissa. Itse olen lapsesta saakka leiponut ja aina syönyt taikinoita, joten minulle se on olennaista. 😊 Syytä kuitenkin huomioida mari-johannan sanat.
Hanna: Toiset ovat sitä mieltä, että leivinjauhe tuo pikantin lisämaku vivahteen taikinaan. Näin varmasti ehkä onkin.
Se ei ole kuitenkaan mitenkään välttämätön, ja sen voi poistaa ohjeesta niin halutessaan. Leivos onnistuu yhtä hyvin ilmankin!
Toisille herkkävatsaisille tuo leivinjauhe lisä saattaa aiheuttaa jopa ohimeneviä vatsan kipristelyjä.
Miksi keksitaikinaan lisätään leivinjauhe, vaikka sitä ei paisteta?
leivontaintoilija: Itse en ihan kuumana lisäisi. Kun keität kahvin leivonnaista ajatellen niin mittaa tarvittava määrä kuppiin valmiiksi jolloin se siinä jäähtyy sopivasti muita hommia tehdessä. Ei sen varmasti siis kylmääkään tarvitse olla muttei varmasti kuumaakaan.
Lisätäänkö kahvi cookie dough -kuorrutteeseen kuumana vai kylmänä?
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta