15.06.2018   37 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Yhteistyöreseptit

Cookie dough -karamellikakku


Tämä kakku on kaikille, jotka pitävät kulhojen kaapimisesta! Raaka pikkuleipätaikina saattaa jakaa mielipiteitä, mutta minä yksinkertaisesti rakastan sitä. Yhtä sun toista leivonnaista onkin tullut pikkuleipätaikinasta tehtyä – ehkä villein ajatus oli kuorruttaa kokonainen kakku taikinalla, kuten tein Kinuskikissa taikoo -kirjassa. Varsinaisena kakuntäytteenä en ole kuitenkaan suklaahippujen pilkuttamaa taikinaa käyttänyt, vaikka se onkin pitkään muhitellut mielessä. Miksi vasta nyt? Niinpä! Tiedän, että olen sanonut tämän monen muunkin kakun kohdalla, mutta taas tuli tunne ”paras kakku ikinä”. Suosittelen, jos tykkäät makeasta, suklaasta ja taikinasta! 🙂

Fannyn vanukkaat tekivät uuden tulemisen karamellin ja maitosuklaan makuisina. Minulle näistä vanukkaista tulee väistämättä mielleyhtymä lapsuuden Nami nami -vanukkaisiin, joista toffee oli yksi suosikeistani ja muistuttaa kovasti karamellivanukasta. Nämä tuotteet sopivat minusta todella hyvin leivontaankin.

Pohja:
250 g Oreo-keksejä
75 g Valio voita

Cookie dough -kerros:
150 g Valio voita
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl Valio kuohukermaa
1 dl tummia suklaarakeita

Täyte:
7 liivatelehteä
2 dl Valio vispikermaa
1 rkl sokeria
2 prk Valio Fanny-karamellivanukasta
½ dl vettä

Kuorrute:
130 g tummaa suklaata
1 dl Valio kuohukermaa

Koristelu:
150 g valkosuklaata
tummia suklaarakeita
mansikoita


Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Vatkaa voi ja ruokosokeri sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet. Levitä taikina keksipohjan päälle jauhotetuin sormin painellen. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon karamellivanukas. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Paloittele kuorrutteen suklaa kattilaan. Lisää kerma. Lämmitä lieden miedoimmalla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada kakun päälle ja anna valua hieman reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Temperoi valkosuklaa lämmittämällä se ensin 40-asteiseksi ja jäähdyttämällä sitten 26-27-asteiseksi. Näin koristeet pitävät muotonsa kakun päällä. Levitä temperoitu suklaasula leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan päälle. Ripottele pinnalle suklaarakeita. Jähmetä jääkaapissa.

Riko levy paloiksi. Työnnä koristeita pystyyn täytteeseen. Halkaise mansikat lähes kantaan asti. Avaa mansikka erottamalla puolikkaat ja aseta kakun päälle.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
43 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin marraskuun arvonta



Marraskuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää jättikokoisen kuusimuotin, poromukeja, porolautasliinoja sekä 2019-pallokoristeet kakkuun.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit