Teiltä lukijoilta on tullut toiveita saada blogiin brookieita – uusia Ameriikan herkkuja New Yorkin Brooklynistä. Tämän suussa sulavan suklaaihanuuden kaava on seuraava: brownies + cookies = brookies. Täysin uusi yhdistelmä tämä ei minulle ollut, sillä hieman vastaavanlaista leivonnaista tein vuoden 2011 vapuksi ohjeessa murobrownies. Brookieseissa kerrokset ovat kuitenkin toisinpäin.
Yhdistin brookies-reseptiini kaksi luotto-ohjettani: cookie dough -leivoksissa nähdyn brownies-taikinan sekä vappuleipomuksestani ja monesta muustakin yhteydestä tutun murotaikinan, amerikkalaisittain suklaahipuilla höystettynä.
Näistä elementeistä rakennettu kaava todella toimii! Taikinainen suklaapohja yhdistettynä hieman rapeaksi jäävään keksikerrokseen, ah! Tein näistä toisenkin version, mutta totesin pohjan vaativan esikypsennyksen, jotta päällimmäinen kerros ei kuivu liikaa.
Tämä suklaaherkku vie kielen mennessään! 😋
L1lium: kuva olisi toki hieman auttanut hahmottamista, mutta jos leivonnainen jäi kerta kaikkiaan löysäksi, niin se ei kyllä ole tarkoitus. On kuitenkin huomioitava, että brookies tarjotaan kylmänä eli vastapaistettuna siitä ei saa leikattuja siistejä paloja. Paistoastialla voi olla vaikutusta kypsymisen nopeuteen. Uunin toimivuus kannattaa varmistaa, jos paistoaika kovasti heittää ohjeistetusta. Jos sinulta löytyy paistomittari, niin sen kanssa voi varmistaa, pitäähän paistolämpötila paikkansa.
lauantaileipuri: kiitos palautteesta! 😄