Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Brookies

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Brookies

11.7.2014

Teiltä lukijoilta on tullut toiveita saada blogiin brookieseja – uusia Ameriikan herkkuja New Yorkin Brooklynistä. Tämän suussa sulavan suklaaihanuuden kaava on seuraava: brownies + cookies = brookies. Täysin uusi yhdistelmä tämä ei minulle ollut, sillä hieman vastaavanlaista leivonnaista tein vuoden 2011 vapuksi ohjeessa murobrownies. Brookieseissa kerrokset ovat kuitenkin toisinpäin.

Yhdistin brookies-reseptiini kaksi luotto-ohjettani: cookie dough -leivoksissa nähdyn brownies-taikinan sekä vappuleipomuksestani ja monesta muustakin yhteydestä tutun murotaikinan, amerikkalaisittain suklaahipuilla höystettynä.

Näistä elementeistä rakennettu kaava todella toimii! Taikinainen suklaapohja yhdistettynä hieman rapeaksi jäävään keksikerrokseen, ah! Tein näistä toisenkin version, mutta totesin pohjan vaativan esikypsennyksen, jotta päällimmäinen kerros ei kuivu liikaa.

Vinkki: 10 minuutin esipaistoajalla pohja jää hyvin taikinaiseksi. Se on kuitenkin koko leivoksen paras juttu! Huomioi kuitenkin, että levy täytyy jähmettää jääkaapissa, jotta sen saan pehmeästä pohjasta huolimatta leikattua paloiksi. Palat saattavat olla hieman tahmaisia. Jos haluat aavistuksen kiinteämmän pohjan, jatka esipaistoaikaa 5 minuutilla.

Kerrossuklaaleivokset


Brownies-taikina:

160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:

125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta


Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.

brookies-vaihe-2

Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.

brookies-vaihe-3 brookies-vaihe-4

Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.

brookies-vaihe

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

brookies-vaihe-8

Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.

brookies-vaihe-5 brookies-vaihe-6

Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 28 kappaletta 141

Avainsanat

Amerikka-herkut

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivoksetMakuja maailmalta

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(352)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kokeile myös näitä

 
 

Kommentit (141)

Kinuskikissa7.10.2020 09:54

auroora: uskoisin reseptin olevan hyvin armollinen erilaisille jauholaaduille. Gluteenittomat jauhoseokset toimivat varmasti siinä määrin, että eroa tuskin edes huomaa. Mutta en toki tiedä, missä menee ”valkoisen jauhon” raja. Kannattaa testata!

auroora5.10.2020 08:34

Millä korvaisit vehnäjauhon, jos ei halua käyttää valkoista jauhoa? Toimiskohan mantelijauhe + kaurajauho? Intiaanisokerilla voi varmaan korvata valkoisen sokerin?

mari-johanna19.8.2020 17:59

lauraleipoo: Voit ottaa leivokset jo vaikka edellis iltana pakastimesta. Riippuen toki siitä, mihin aikaan leivoksien täytyy kahvipöytää koristaa (jos vasta iltapäivästä) niin juhlapäivän aamukin saattaa riittää huoneen lämmössä.
Herkku valinta sinulla muuten jihlavieraita ajatellen!!!

lauraleipoo19.8.2020 12:54

Moikka ! Teen kyseisiä brookiesseja sukujuhliin ja ajattelin tehdä ne jo viikolla valmiiksi pakastimeen. Siispä kyselisin miten nää herkkuleivokset sulatetaan oikein ? Jos lauantaina on juhlat niin milloin nämä pakastimesta pois ? Entä tapahtuuko sulatus huoneenlämmössä vai jääkaapissa ?☺️

Kinuskikissa6.4.2020 19:42

Hanna: kuulostaa mielenkiintoiselta, laitanpa idean ylös ensi joulua ajatellen. 🙂

Hanna3.4.2020 20:07

Heippa!
Nyt sain vihdoin viimein testattua tuon pakastimen perukoille unohtuneen piparitaikinan. Tulipa hyvää! 😋 Hieman oli pelkoa, paistoinko liian kauan, mutta onnistui oikein hyvin. Taikina oli itse tehty, ei valmis pakastetaikina. Kannattaa kokeilla!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/34793_IMG_20200403_193208_220x220.png
Kinuskikissa25.1.2020 17:30

Maija: paloja tulee leikkaustavasta riippuen 15-20 kappaletta. Ja kuten mari-johanna sanoi, aika tuhtia syötävää on eli mahtaako yksi henkiö jaksaa yhtä tai kahta enempää? 🙂

mari-johanna25.1.2020 06:52

Maija: Tuolta tekstin seasta voikin bongata vuoan koon,eli Kiniskikissan käyttämä vuokakoko on ollut 17 x 27 cm.
Nimimerkillä kokemusta on, voin kertoa että tämä on AH niin ihana, mutta todella täyteläinen herkku joten pieni pala tätä herkkua on jo varsin hyvä eli sanoisin että kyllä tästä nyt ainakin 6-8 voisi riittää.
Riippuu tietysti leikattavien palojen koosta ja siitä riittääkö kaikille yksi pala vai otetaanko vielä se toinenkin kun on niin hyvää!

Maija Rouvali25.1.2020 00:18

Moikka,
Ajattelin leipasta tälläsen huomenna. Monellekkohan tämä resepti on tarkoitettu suurin piirtein? Ja minkä kokoinen vuoka?

Kinuskikissa29.11.2019 19:20

Hanna: hieno idea! Tulethan kertomaan, jos kokeilet! Mieluiten kuvan kera, jos onnistuu hyvin. 🙂

Kinuskigalleria (7)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Brookies

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Brookies

11.7.2014

Teiltä lukijoilta on tullut toiveita saada blogiin brookieseja – uusia Ameriikan herkkuja New Yorkin Brooklynistä. Tämän suussa sulavan suklaaihanuuden kaava on seuraava: brownies + cookies = brookies. Täysin uusi yhdistelmä tämä ei minulle ollut, sillä hieman vastaavanlaista leivonnaista tein vuoden 2011 vapuksi ohjeessa murobrownies. Brookieseissa kerrokset ovat kuitenkin toisinpäin.

Yhdistin brookies-reseptiini kaksi luotto-ohjettani: cookie dough -leivoksissa nähdyn brownies-taikinan sekä vappuleipomuksestani ja monesta muustakin yhteydestä tutun murotaikinan, amerikkalaisittain suklaahipuilla höystettynä.

Näistä elementeistä rakennettu kaava todella toimii! Taikinainen suklaapohja yhdistettynä hieman rapeaksi jäävään keksikerrokseen, ah! Tein näistä toisenkin version, mutta totesin pohjan vaativan esikypsennyksen, jotta päällimmäinen kerros ei kuivu liikaa.

Vinkki: 10 minuutin esipaistoajalla pohja jää hyvin taikinaiseksi. Se on kuitenkin koko leivoksen paras juttu! Huomioi kuitenkin, että levy täytyy jähmettää jääkaapissa, jotta sen saan pehmeästä pohjasta huolimatta leikattua paloiksi. Palat saattavat olla hieman tahmaisia. Jos haluat aavistuksen kiinteämmän pohjan, jatka esipaistoaikaa 5 minuutilla.

Kerrossuklaaleivokset


Brownies-taikina:

160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:

125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta


Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.

brookies-vaihe-2

Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.

brookies-vaihe-3 brookies-vaihe-4

Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.

brookies-vaihe

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

brookies-vaihe-8

Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.

brookies-vaihe-5 brookies-vaihe-6

Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 28 kappaletta 141

Avainsanat

Amerikka-herkut

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivoksetMakuja maailmalta

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(352)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kokeile myös näitä

 
 

Kommentit (141)

Kinuskikissa7.10.2020 09:54

auroora: uskoisin reseptin olevan hyvin armollinen erilaisille jauholaaduille. Gluteenittomat jauhoseokset toimivat varmasti siinä määrin, että eroa tuskin edes huomaa. Mutta en toki tiedä, missä menee ”valkoisen jauhon” raja. Kannattaa testata!

auroora5.10.2020 08:34

Millä korvaisit vehnäjauhon, jos ei halua käyttää valkoista jauhoa? Toimiskohan mantelijauhe + kaurajauho? Intiaanisokerilla voi varmaan korvata valkoisen sokerin?

mari-johanna19.8.2020 17:59

lauraleipoo: Voit ottaa leivokset jo vaikka edellis iltana pakastimesta. Riippuen toki siitä, mihin aikaan leivoksien täytyy kahvipöytää koristaa (jos vasta iltapäivästä) niin juhlapäivän aamukin saattaa riittää huoneen lämmössä.
Herkku valinta sinulla muuten jihlavieraita ajatellen!!!

lauraleipoo19.8.2020 12:54

Moikka ! Teen kyseisiä brookiesseja sukujuhliin ja ajattelin tehdä ne jo viikolla valmiiksi pakastimeen. Siispä kyselisin miten nää herkkuleivokset sulatetaan oikein ? Jos lauantaina on juhlat niin milloin nämä pakastimesta pois ? Entä tapahtuuko sulatus huoneenlämmössä vai jääkaapissa ?☺️

Kinuskikissa6.4.2020 19:42

Hanna: kuulostaa mielenkiintoiselta, laitanpa idean ylös ensi joulua ajatellen. 🙂

Hanna3.4.2020 20:07

Heippa!
Nyt sain vihdoin viimein testattua tuon pakastimen perukoille unohtuneen piparitaikinan. Tulipa hyvää! 😋 Hieman oli pelkoa, paistoinko liian kauan, mutta onnistui oikein hyvin. Taikina oli itse tehty, ei valmis pakastetaikina. Kannattaa kokeilla!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/34793_IMG_20200403_193208_220x220.png
Kinuskikissa25.1.2020 17:30

Maija: paloja tulee leikkaustavasta riippuen 15-20 kappaletta. Ja kuten mari-johanna sanoi, aika tuhtia syötävää on eli mahtaako yksi henkiö jaksaa yhtä tai kahta enempää? 🙂

mari-johanna25.1.2020 06:52

Maija: Tuolta tekstin seasta voikin bongata vuoan koon,eli Kiniskikissan käyttämä vuokakoko on ollut 17 x 27 cm.
Nimimerkillä kokemusta on, voin kertoa että tämä on AH niin ihana, mutta todella täyteläinen herkku joten pieni pala tätä herkkua on jo varsin hyvä eli sanoisin että kyllä tästä nyt ainakin 6-8 voisi riittää.
Riippuu tietysti leikattavien palojen koosta ja siitä riittääkö kaikille yksi pala vai otetaanko vielä se toinenkin kun on niin hyvää!

Maija Rouvali25.1.2020 00:18

Moikka,
Ajattelin leipasta tälläsen huomenna. Monellekkohan tämä resepti on tarkoitettu suurin piirtein? Ja minkä kokoinen vuoka?

Kinuskikissa29.11.2019 19:20

Hanna: hieno idea! Tulethan kertomaan, jos kokeilet! Mieluiten kuvan kera, jos onnistuu hyvin. 🙂

Kinuskigalleria (7)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa