Britakakku on yksi suosituimmista kesäkakuista, mutta nyt kerron teille jotain yllättävää: tämä oli ensimmäinen kerta, kun minä leivoin sitä! Tässä piileekin yksi bloggaamisen hienouksista. Yhä kymmenen blogivuoden jälkeenkin löytyy tällaisia perusasioita, jotka ovat minulle uusia!

Leipoessa pohdiskelin, mikä tekee Britakakusta niin suositun – mitä minä olen siis missannut? Yksi tekijä on varmasti pohjan kerroksellisuus. Alla oleva kerros muistuttaa sokerikakkupohjaa, mutta voi antaa sille mehevyyttä. Ylempi kerros taas on ihanan rapeaa marenkia. Myös valmistamisen helppous on kesäkakussa tärkeää. Pellillä paistettaessa ei tarvitse murehtia kohoamista ja kakku on helppo skaalata isommallekin väelle.

Täyte on usein yksinkertaisuudessaan kermavaahtoa, jota voi fiiliksen mukaan maustaa erilaisilla rahkoilla ja tuorejuustoilla. Vastapainoksi raikkaita marjoja tai hedelmiä, jotka toimivat myös koristeina. Jos ympärillä on puutarha tai mökkimiljöö, voi koristelua täydentää luonnon antimista. Esimerkiksi sarviorvokit, maitohorsma, apila ja ruusu soveltuvat syötäviksi. Täältä löydät kukkien sokerointiohjeen ja listan muista syötävistä kukista.

Minkälainen suhde sinulla on Britakakkuun? Onko se ”The one and only” -kesäkakku?