27.06.2018   29 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Klassikot,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Britakakku


Britakakku on yksi suosituimmista kesäkakuista, mutta nyt kerron teille jotain yllättävää: tämä oli ensimmäinen kerta, kun minä leivoin sitä! Tässä piileekin yksi bloggaamisen hienouksista. Yhä kymmenen blogivuoden jälkeenkin löytyy tällaisia perusasioita, jotka ovat minulle uusia!

Leipoessa pohdiskelin, mikä tekee Britakakusta niin suositun – mitä minä olen siis missannut? Yksi tekijä on varmasti pohjan kerroksellisuus. Alla oleva kerros muistuttaa sokerikakkupohjaa, mutta voi antaa sille mehevyyttä. Ylempi kerros taas on ihanan rapeaa marenkia. Myös valmistamisen helppous on kesäkakussa tärkeää. Pellillä paistettaessa ei tarvitse murehtia kohoamista ja kakku on helppo skaalata isommallekin väelle.

Täyte on usein yksinkertaisuudessaan kermavaahtoa, jota voi fiiliksen mukaan maustaa erilaisilla rahkoilla ja tuorejuustoilla. Vastapainoksi raikkaita marjoja tai hedelmiä, jotka toimivat myös koristeina. Jos ympärillä on puutarha tai mökkimiljöö, voi koristelua täydentää luonnon antimista. Esimerkiksi sarviorvokit, maitohorsma, apila ja ruusu soveltuvat syötäviksi. Täältä löydät kukkien sokerointiohjeen ja listan muista syötävistä kukista.

Minkälainen suhde sinulla on Britakakkuun? Onko se ”The one and only” -kesäkakku?

Mansikka-brita

Vinkki: Britakakun pohjan voi pakastaa. Näin esimerkiksi isoja juhlia ajatellen yksi työvaihe on ennakolta hoidettu.

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Täyte:
6 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
400 g mansikkarahkaa
500 g mansikoita


Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää muut aineet ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina reilun sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. Levitä marenkivaahto nuolijalla pohjataikinan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon mansikkarahka. Leikkaa mansikat siivuiksi. Osan voi jättää kokonaisiksi koristelua varten.

Levitä puolet vaahdosta ja mansikoista pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin edellä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
51 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit