Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Banaanivaahtokarkit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Banaanivaahtokarkit

17.3.2016

banaanivaahtokarkit

Kun olin julkaissut helmikuussa vaahtokarkkien reseptin, sain Facebookin kommenteissa kiinnostavan ehdotuksen: banaanivaahtokarkit. Hetki piti makustella asiaa. Miten aidon banaanin saisi ujutettua vaahtokarkkimassaan? Banaanihan tahtoo tummua käytössä ja vaahtokarkkien sileä rakenne asettaa omat haasteensa. Sitten tuli mieleen banaanijauhe, jota olen käyttänyt aiemmin esimerkiksi granolan makeuttajana. Jauhe on 100-prosenttista banaania, sävyltään vaaleankeltaista ja hyvin hienojakoista. Kuivassa muodossa oleva banaani osoittautui toimivaksi maun antajaksi. Pehmoiset kevätmakeiset sopivat pääsiäiseen, vappuun ja muihin iloisiin juhliin.

Ainekset:
9 liivatelehteä
2 dl vettä
4 dl tomusokeria *
1 ½ dl sokeria *
1 dl vaaleaa siirappia
3 huoneenlämpöistä valkuaista
¾ dl banaanijauhetta (CocoVi) *
keltaista pastaväriä

Vuokaan ja pinnalle:
tomusokeria *

* = löytyy Punnitse & Säästä -valikoimasta, vaihtelee myymälöittäin


Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (25 x 32 cm) leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle runsaasti tomusokeria.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan vesi, tomusokeri, sokeri ja siirappi. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.

banaanivaahtokarkit-vaihe

Kuumenna lastalla sekoitellen vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja jatka keittämistä ilman sekoittelua. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmista, kun se saavuttaa 127 asteen lämpötilan.

Aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi kymmenen astetta aikaisemmin. Näin sokeriseos ja vaahto valmistuvat suunnilleen yhtäaikaisesti.

Kun sokeriseos on valmista, lisää siihen liotetut liivatteet.

Kaada seos hyvin ohuena nauhana pienissä erissä, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä kymmenen minuuttia vatkaimen keskinopeudella. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon banaanijauhe ja värjää vaahto vaaleankeltaiseksi.

banaanivaahtokarkit-vaihe-2

Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin seitsemän tuntia.

banaanivaahtokarkit-vaihe-3 banaanivaahtokarkit-vaihe-4

Ripottele leivinpaperin päälle tomusokeria. Kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle.

banaanivaahtokarkit-vaihe-5

Leikkaa paloiksi öjytyllä veitsellä ja kierittele palat joka puolelta tomusokerissa, jotta pinta ei jää tahmaiseksi.

banaanivaahtokarkit-vaihe-6 banaanivaahtokarkit-vaihe-7

Vaahtokarkit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa pari viikkoa.

Yhteistyössä Punnitse & Säästä

punnitse-logo

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 50 kappaletta 10

Ainesosat

Banaani

Kategoriat

Konvehdit ja makeisetYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (10)

Kinuskikissa8.9.2016 13:52

danalowe: yksi kikka on myös lisätä banaanijauhe puuterimaisesti siivilöiden pieni määrä kerrallaan. En osaa sanoa, voiko se klimppiytyä siihen sokeriliemeenkin…

danalowe8.9.2016 12:52

Voisikohan tuon banaanijauheen lisätä valkuaisvaahtoon jo ennen sokerimassan lisäilyä? Mulla jauhe klimppiintyi sihtaamisesta huolimatta, kun kuuman sokerin lisääminen vaahtoon aiheutti yleiskoneen kulhossa jonkun kosteusilmiön. Toki mulla oli kansi kulhon päällä, ettei tulisi sotkua, mutta ehkä sen kannen pois jättäminenkin voisi helpottaa tuota kosteuden kerääntymistä. Ne banaanijauhesattumat valmiissa vaahtokarkeissa ei olleet kovin miellyttäviä, vaikka muuten vaahtikset olivatkin hyviä 🙂

Scorpio8016.6.2016 15:59

Huomannu ite paljon helpommaksi suihkuttaa ohuelti leivinpaperille vuokasprayta, jota onneksi nykyisin saa muualtakin kuin tukusta

Kinuskikissa30.4.2016 15:45

Eveliina: kyllä voi. 7 tuntia on siis minimi.

Eveliina Soini26.4.2016 06:47

Voiko tuon karkkimassan tehdä illalla valmiiksi ja jättää pöydälle jähmettymään yöksi?

Kinuskikissa20.3.2016 14:26

Daniela: onko näin käynyt tämän ohjeen vai jonkin toisen ohjeen kohdalla? Ja toinen kysymys: onko sinulla ollut paistomittari käytössä?

Daniela Kokko19.3.2016 11:09

Teenköhän jotain väärin kun tomusokeri ei oikein tahdo pysyä vaahtokarkin pinnalla, vaan imeytyy karkkiin ja vaahtokarkki muuttuu tahmaiseksi hetken päästä?

Kinuskikissa18.3.2016 22:14

Miukku: vinkkinä, että me teemme banaanijauheesta omatekoista banaanijogurttia sekoittamalla sitä maustamattomaan jogurttiin. Terveellisempää kuin valmiit maustetut jogurtit ja lapsetkin tykkää.

Lupus: itselleni taas vaalea siirappi on tutumpi ja aina kaapista löytyvä tuote, niin en tullut ajatelleeksi vinkata muuta. Mutta uskoisin, että muutkin siirapit käyvät. Toki tummemmat voivat vaikuttaa karkkien väriin.

Miukku18.3.2016 13:11

Nämä on varmasti namia, ajattelin dipata osan vielä tummaan suklaaseen, olisi vähän niinkuin omatekoisia suklaabanaanikarkkeja.
Tuo banaanijauhe kuulostaa niin herkulliselta että sopisi varmaan muuhunkin leivontaan makua antamaan, toivottavasti ehtisit kehitellä muitakin reseptejä joissa sitä voisi käyttää. 🙂

Lupus18.3.2016 12:36

Kuinka paljon haittaa on käyttää sitä normaalia vaahterasiirappia? Ei viitsisi millään ostaa erityisesti vaaleaa siirappia kun on tuota edellistäkin niin paljon jäljellä…

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Banaanivaahtokarkit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Banaanivaahtokarkit

17.3.2016

banaanivaahtokarkit

Kun olin julkaissut helmikuussa vaahtokarkkien reseptin, sain Facebookin kommenteissa kiinnostavan ehdotuksen: banaanivaahtokarkit. Hetki piti makustella asiaa. Miten aidon banaanin saisi ujutettua vaahtokarkkimassaan? Banaanihan tahtoo tummua käytössä ja vaahtokarkkien sileä rakenne asettaa omat haasteensa. Sitten tuli mieleen banaanijauhe, jota olen käyttänyt aiemmin esimerkiksi granolan makeuttajana. Jauhe on 100-prosenttista banaania, sävyltään vaaleankeltaista ja hyvin hienojakoista. Kuivassa muodossa oleva banaani osoittautui toimivaksi maun antajaksi. Pehmoiset kevätmakeiset sopivat pääsiäiseen, vappuun ja muihin iloisiin juhliin.

Ainekset:
9 liivatelehteä
2 dl vettä
4 dl tomusokeria *
1 ½ dl sokeria *
1 dl vaaleaa siirappia
3 huoneenlämpöistä valkuaista
¾ dl banaanijauhetta (CocoVi) *
keltaista pastaväriä

Vuokaan ja pinnalle:
tomusokeria *

* = löytyy Punnitse & Säästä -valikoimasta, vaihtelee myymälöittäin


Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (25 x 32 cm) leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle runsaasti tomusokeria.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan vesi, tomusokeri, sokeri ja siirappi. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.

banaanivaahtokarkit-vaihe

Kuumenna lastalla sekoitellen vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja jatka keittämistä ilman sekoittelua. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmista, kun se saavuttaa 127 asteen lämpötilan.

Aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi kymmenen astetta aikaisemmin. Näin sokeriseos ja vaahto valmistuvat suunnilleen yhtäaikaisesti.

Kun sokeriseos on valmista, lisää siihen liotetut liivatteet.

Kaada seos hyvin ohuena nauhana pienissä erissä, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä kymmenen minuuttia vatkaimen keskinopeudella. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon banaanijauhe ja värjää vaahto vaaleankeltaiseksi.

banaanivaahtokarkit-vaihe-2

Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin seitsemän tuntia.

banaanivaahtokarkit-vaihe-3 banaanivaahtokarkit-vaihe-4

Ripottele leivinpaperin päälle tomusokeria. Kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle.

banaanivaahtokarkit-vaihe-5

Leikkaa paloiksi öjytyllä veitsellä ja kierittele palat joka puolelta tomusokerissa, jotta pinta ei jää tahmaiseksi.

banaanivaahtokarkit-vaihe-6 banaanivaahtokarkit-vaihe-7

Vaahtokarkit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa pari viikkoa.

Yhteistyössä Punnitse & Säästä

punnitse-logo

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 50 kappaletta 10

Ainesosat

Banaani

Kategoriat

Konvehdit ja makeisetYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (10)

Kinuskikissa8.9.2016 13:52

danalowe: yksi kikka on myös lisätä banaanijauhe puuterimaisesti siivilöiden pieni määrä kerrallaan. En osaa sanoa, voiko se klimppiytyä siihen sokeriliemeenkin…

danalowe8.9.2016 12:52

Voisikohan tuon banaanijauheen lisätä valkuaisvaahtoon jo ennen sokerimassan lisäilyä? Mulla jauhe klimppiintyi sihtaamisesta huolimatta, kun kuuman sokerin lisääminen vaahtoon aiheutti yleiskoneen kulhossa jonkun kosteusilmiön. Toki mulla oli kansi kulhon päällä, ettei tulisi sotkua, mutta ehkä sen kannen pois jättäminenkin voisi helpottaa tuota kosteuden kerääntymistä. Ne banaanijauhesattumat valmiissa vaahtokarkeissa ei olleet kovin miellyttäviä, vaikka muuten vaahtikset olivatkin hyviä 🙂

Scorpio8016.6.2016 15:59

Huomannu ite paljon helpommaksi suihkuttaa ohuelti leivinpaperille vuokasprayta, jota onneksi nykyisin saa muualtakin kuin tukusta

Kinuskikissa30.4.2016 15:45

Eveliina: kyllä voi. 7 tuntia on siis minimi.

Eveliina Soini26.4.2016 06:47

Voiko tuon karkkimassan tehdä illalla valmiiksi ja jättää pöydälle jähmettymään yöksi?

Kinuskikissa20.3.2016 14:26

Daniela: onko näin käynyt tämän ohjeen vai jonkin toisen ohjeen kohdalla? Ja toinen kysymys: onko sinulla ollut paistomittari käytössä?

Daniela Kokko19.3.2016 11:09

Teenköhän jotain väärin kun tomusokeri ei oikein tahdo pysyä vaahtokarkin pinnalla, vaan imeytyy karkkiin ja vaahtokarkki muuttuu tahmaiseksi hetken päästä?

Kinuskikissa18.3.2016 22:14

Miukku: vinkkinä, että me teemme banaanijauheesta omatekoista banaanijogurttia sekoittamalla sitä maustamattomaan jogurttiin. Terveellisempää kuin valmiit maustetut jogurtit ja lapsetkin tykkää.

Lupus: itselleni taas vaalea siirappi on tutumpi ja aina kaapista löytyvä tuote, niin en tullut ajatelleeksi vinkata muuta. Mutta uskoisin, että muutkin siirapit käyvät. Toki tummemmat voivat vaikuttaa karkkien väriin.

Miukku18.3.2016 13:11

Nämä on varmasti namia, ajattelin dipata osan vielä tummaan suklaaseen, olisi vähän niinkuin omatekoisia suklaabanaanikarkkeja.
Tuo banaanijauhe kuulostaa niin herkulliselta että sopisi varmaan muuhunkin leivontaan makua antamaan, toivottavasti ehtisit kehitellä muitakin reseptejä joissa sitä voisi käyttää. 🙂

Lupus18.3.2016 12:36

Kuinka paljon haittaa on käyttää sitä normaalia vaahterasiirappia? Ei viitsisi millään ostaa erityisesti vaaleaa siirappia kun on tuota edellistäkin niin paljon jäljellä…

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa