05.06.2015   13 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Itse tehty mysli eli granola


granola

Meillä kulutetaan paljon mysliä, varsinkin minä ja toinen tyttäristäni tykkää syödä sitä jogurtin ja marjojen kanssa. Muromyslit ovat herkkua, mutta eivät sovi mielestäni päivittäiseen käyttöön. On hyvä juttu, jos myslin ansiosta ruokaympyrään saa lisättyä rahkaa ja marjoja, mutta vielä parempi, jos itse myslikin tukee terveellistä ruokavaliota eikä vain lisää siihen turhia sokereita. Manteleita, chia-siemeniä ja muita siemeniä olisi hyvä nauttia joka päivä, mutta helpointa olisi, jos niiden syöminen olisi osa päivittäisiä rutiineja ja ruokailutottumuksia. Näistä lähtökohdista aloin pohtia myslin valmistamista itse. Sille löytyy hieno nimikin, granola.

Myslin koostumus on helposti säädettävissä omia makutottumuksia vastaavaksi. Myös sitä voi pohtia, haluaako mysliä makeuttaa enemmän. Itse halusin tehdä täysin sokerittoman myslin, jossa luonnollinen makeus tulee banaanijauheesta (saatavissa esimerkiksi Punnitse & Säästä -liikkeestä ja ekokaupoista). Lisänä tai sen tilalla voisi käyttää agavesiirappia tai mausteisempia sokereita, kuten ruoko-, fariini- tai muscovadosokeria. Kannattaa tehdä rohkeasti omia kokeiluita ja löytää oma, täydellinen mysliresepti!

Vinkki: Jos haluat granolasta muromyslimäisemmän, lisää joukkoon ¾ dl vettä. Sammuta uuni paistoajan jälkeen ja jätä mysli uuiin yön yli, pidä luukku kiinni. Näin ”kokkareet” kuivuvat rapeiksi.

1 pellillinen

Ainekset:
1 dl manteleita
1 dl pähkinäsekoitusta
5 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoslastuja
¾ dl salaattisiemensekoitusta
1 dl banaanijauhetta
1 dl chia-siemeniä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
¼ tl merisuolaa
¾ dl rypsiöljyä
2 dl pakastekuivattuja marjoja (esim. mansikoita ja vadelmia)


Leikkaa mantelit ja pähkinät muutamaan osaan. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään marjoja lukuun ottamatta. Sekoita joukkoon öljy.

Levitä mysliseos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 100 asteessa 60 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran paahtamisen aikana. Lisää paahtamisen jälkeen kuivatut marjat.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
35 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100