29.05.2020   2 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Kevyet herkut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Banaaniletut


Karanteeniaikana tyttäreni paistoivat monta kertaa viikossa kananmunista ja banaanista tehtäviä pannukakkuja. Siitä syntyi ajatus muokata perinteistä lettutaikinaa banaanilla makeutettuun suuntaan jättäen samalla vehnäjauhot pois. Taikinasta tuli helposti paistettava, eikä maku jää kauaksi perinteisestä ohukaisesta. Lisukkeen avulla voi säädellä, syökö näitä jälkiruokaherkkuna (kuvassa Valion kinuskikerman kera) vai terveellisempänä välipalana (tuoreet tai pakastetut marjat).

Ainesosat

Taikina
  • 2 kypsää banaania
  • 5 dl rasvatonta maitoa (tai kasvimaitoa)
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 3 munaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • muutama hyppysellinen suolaa
Paistamiseen
  • miedon makuista oliiviöljyä tai voita

Valmistusohjeet

Laita banaanit ja 1 dl maitoa kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon loput ainekset käsivispilällä sekoittaen.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää oliiviöljy tai voi. Kaada taikinaa pannulle ja paista molemmilta puolilta sopivan ruskeaksi.

Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
27 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat