Baileys-kakku on juustokakkujen aatelia. Itse löysin kakkuohjeen alun pitäen Kaurislapsen blogista ja jokin sen muunnelmista taitaa löytyä nykyään miltei jokaisesta ”itseään arvostavasta” leivontablogista. Omaan makuun parhaiten sopiva ainesosien suhde vain oli aika monen kokeilun takana. Tuntui, että kakku oli aina vain liian raskas. Lopulta maltoin vatkata joukkoon riittävästi valkuaista. Ei kakku edelleenkään kevyt ole, mutta nyt sitä voi syödä toisenkin palan. 😉
Kakun voi tehdä myös ilman keksireunaa. Tällöin kannattaa kurkata keksipohjaohjetta.
Suosittelen tekemään kakun päivää aikaisemmin jääkaappiin tekeytymään. Tämä suositus pätee kaikkiin juustokakkuihin. Ja muistathan, että pakastuskin onnistuu hyvin.
Tällä kakulla hemmottelen rakasta äitiäni ensi sunnuntaina. Vain parasta äidille!
Ame111: olipas harmillinen juttu. 😌 Itse en ole tainnut Baileys-seosta koskaan erikseen jäähdytellä, siksi sitä ei ole ohjeessakaan mainittu. Mutta ei siitä varmasti haittaakaan ole. Joskus näitä juoksettumisia tapahtuu, vaikka toimisikin täysin ohjeen mukaan. Jään pohtimaan ohjeen uudistamista, jotta siitä saataisiin vielä varmempi.