30.03.2009   60 kommenttia Kategoria: Kevät,  Pääsiäinen,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Auringonkeltainen narsissikakku


Näin hemmotellaan lakritsinystäviä! Lakritsin vastapainoksi ymppäsin kakkuun raikasta sitruunaa useammassa muodossa. Täytekerrosten alle on levitetty Lemon curd -sitruunatahnaa. Sokerimassan ja kermavaahdon olen niin ikään maustanut sitruuna-aromilla. Kakun pinnan voi sivellä sitruunatuorejuustolla ennen kuorruttamista.

Olin mielissäni, että sokerimassan maustaminen onnistui myös tässä mittakaavassa – pienempiä koristeita vartenhan olen sokerimassaa maustanut aiemminkin. Sitruuna-aromi peitti sokerimassan aavistuksen teollisen maun ja tasapainotti sen makeutta. Näin voi helposti varioida kuorrutuksen makua täytteisiin sopivaksi. Massan koostumus muuttui jonkin verran ja siitä tuli nestemäisen aromin vuoksi löysempää. Kannattaakin kaulia levy hieman tavallista paksummaksi.

Jos haluat oikaista kakun koristelussa, tulee näyttävä lopputulos ihan vain pursottelemalla pinnalle kermavaahtoa ja ripottelemalla päälle lakritsin tai salmiakin makuista strösseliä. Suklaapajunkissojen tekeminen ei ole vaikeaa eikä kovin aikaavievääkään – kannattaa kokeilla!

Lakritsikakku

12 hengen kakku

Pohja:
vaalea levykakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl Spritea

Pohjan päälle:
Lemon curd -tahnaa

Täyte:
kaksinkertainen annos lakritsitäytettä

Kakun kuorrutus:
100 g vanilja- tai sitruunatuorejuustoa (ja loput täytteestä)
4 kpl (á 60 g) Halvan lakumattoja
200-250 g valkoista sokerimassaa
keltaista elintarvikeväriä (pastaväriä)
1 mm sitruuna-aromia

Pursotukset (kts. kiehkurat pursotusmalleista):
1 ¼ dl Flora Vispiä
keltaista elintarvikeväriä (tomuväriä)
n. ½ tl sitruuna-aromia
½ rkl vaniljakreemijauhetta

Koristeet:
suklaapajunkissoja
sokerimassanarsisseja
(salmiakkihippuja tai lakritsiströsseliä)


Paista vaalea levykakkupohja ja anna jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Itse leikkasin levystä ensin kaksi samankokoista soikion muotoista palaa ja kokosin keskimmäiseksi (täytteiden väliin) tulevan pohjan lopuista paloista. Yksi kääretorttupohja riitti näin hyvin eikä juuri mitään mennyt hukkaan.

Valmista lakritsitäytettä kaksinkertainen annos. Täyte on laadittu riittämään vähän isompaankin (esim. pyöreään 24 cm vuokaan tehtyyn) kakkuun, mutta tässä ylijäävän täytteen voi käyttää myös sivelemällä sitä kakun pinnalle (tässä lakritsimattojen alla tarttumapintana).

Laita alimmainen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta se Spritella. Sivele pinnalle Lemon curd -tahnaa ja levitä päälle lakritsitäytettä. Toista sama toiselle täytevälille. Kostuta lopuksi kakun pinta.

Sivele päällinen tuorejuustolla ja jos täytettä on jäänyt yli, voit tasoittaa sillä kakun reunat (kakun pinnalle käy muukin tuorejuusto tai sokerikreemi).

Sekoita sokerimassaan keltaista pastaväriä ja mausta sitruuna-aromilla. Kauli tomusokeroidun alustan päällä n. 3 mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle.

Irrota lakritsimattojen kerrokset toisistaan ja leikkaa ne kakun korkuisiksi pätkiksi. Liimaa lakut vieri viereen kakun reunaan.

Vaahdota kerma lisäten joukkoon vaniljakreemijauhe, keltainen väri ja sitruuna-aromi. Kermavaahdon vaahdotuksesta löydät tarkempaa tietoa kermavaahto-ohjeesta. Pursotusmallisto auttaa pursotusten suunnittelussa. Koristele haluamillasi koristeilla ja/tai salmiakkihipuilla/lakritsiströsselillä.

lakritsitayte_3 lakritsitayte_4
lakritsitayte_6 narsissikakku_1
narsissikakku_2 narsissikakku_3
narsissikakku_4 narsissikakku_5
narsissikakku_6 narsissikakku_7
narsissikakku_8 narsissikakku_9
narsissikakku_10 narisissikakku_11

Avainsanat:
Lakritsi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat