Vuosien varrella on pöytälaatikkoon kertynyt julkaisemattomia reseptejä. Pohdiskelin, että heinäkuuksi olisi kiva viritellä blogiin jotain vähän erilaista sisältöä ja sitten mieleeni tulivat nämä arkistojen kätköt. Olen siis tällä viikolla pöllytellyt nurkkia ja kaivanut esiin melkoisen määrän kaikenlaista tämän lähes 6-vuotisen taipaleen varrelta. Vastaava ”putsaus” lienee järkevää suorittaa jatkossa vaikka kerran vuodessa. Yhteen postaukseen kaikki eivät mahtuneet, vaan näistä kertyi kolmiosainen sarja. Ensimmäinen annos tulee tässä! 🙂 *muokkaus* Ja seuraavat tässä: osa 2 ja osa 3.

Appelsiinikukkakakku

Tämän kakun nimesin appelsiinikukkakakuksi, koska kukat olivat appelsiininkokoisia ja -värisiä. Kakussa oli suklaapohja ja -kuorrute ja kevyt appelsiinitäyte. Kakku koki kauniista ulkonäöstä huolimatta julman kohtalon. Tein sen naapurille vuonna 2008, tilaisuus taisi olla kastejuhla. Olin juuri saanut kakun valmiiksi, kun vatsatauti tuli ja korjasi leipurin pois pelistä. Yökkäilyn lomasta sain tekstattua tilaajalle ja kehotin jättämään ”pöpö-kakun” hakematta. Eipä tuota sitten kenellekään tohtinut tarjota ja itselle ei sattuneesta syystä maittanut. Se päätyi siis kaunistamaan taloyhtiömme biojäteastiaa. (Sorry, ei mikään kaunis tarina, eikä onnellinen loppu…)

appelsiininkukkakakku-2

appelsiininkukkakakku-3

Hampurilainen

Tällainen pläjäys on keväältä 2010. Itse tehty jauhelihapihvi paistettiin grillissä. Täytteet voi arvailla kuvasta. Sitä katsellessa jää itsellekin arvoitukseksi, miksi tämä herkkukimpale rankattiin kylmästi blogipäivitysten ulkopuolelle?

hampurilainen-1

Jalkapallokakku

Tein pari vuotta sitten tämän 40-vuotiskakun työkaverini yllätysjuhliin. Päivänsankarin kiinnostuksenkohde on helppo päätellä. Kakun sisällä oli vaniljainen vaahto ja joukossa pensasmustikoita. Yhdistelmä, joka on saatava kunnolliseksi ohjeeksi blogiinkin. Tämän ohjeen julkaiseminen jäi muun leipomisen jalkoihin. Leivoin ja kuvasin samoihin aikoihin ensimmäistä kirjaani. Varmaankin energia ei sitten riittänyt enää reseptin ylös kirjaamiseen. Onneksi kuitenkin otin kuvan muistoksi!

jalkapallokakku-1

Joulukuusimetsä kakun päällä

Tämä joulukakkuidea on vuodelta 2009. Kakku oli hyvin perinteinen tuorejuustokakku, joka ei kuitenkaan tehnyt minuun niin suurta vaikutusta, että olisin julkaissut reseptin blogissa. Päällä on mansikkasoseesta tehty kiille. Pipareihin olen suihkuttanut hopeista sprayväriä ja koristellut sokerihelmillä ja pikeerillä. Tein kuusille kannat valkosuklaasta, jotta ne seisoisivat kakun päällä tukevasti. Sulatin suklaata ja jähmetin sen ”lätyiksi”, joiden päälle liimasin joulukuuset. Liimana käytin muistaakseni sokerikuorrutetta. Piilotin kannat valkosuklaarouheella. Valkosuklaa toimii kiilteen kanssa hyvin, toisin kuin sokerimassa tai marsipaani, jotka sulavat nopeasti.

joulukuusikakku-1

Minttusuklaamuffinssit

Resepti on nimensä mukaisesti sama kuin tässä blogin ikisuosikissa: minttusuklaamuffinsseissa. Koristelussa on kokeiltu lehtityllaa, jolla on pursotettu terälehtiä vihreäksi värjätystä kermavaahdosta. Keskellä on vaaleanpunainen karamelli. Tämä siis vuonna 2008, kun cupcake-villitys oli vasta aluillaan. Minä olen ollut aina sitä mieltä, että näyttävästi koristellut muffinssit ovat aika pitkälti sama asia.

minttumuffinssit-1

Niittykakku prinsessalle

Tämän kakun tein tilauksesta pienelle tytölle syksyllä 2008, olisiko ollut syntymäpäivä tai kastejuhla. Sävymaailmaan haluttiin vaaleanpunaista ja muistaakseni ajatus niitystäkin tuli tilaajalta. Inspiroiduin ajatuksesta kovasti. Vihreä sävy ei kuitenkaan ollut tilaajan mieleen. Kenties tästä hieman lannistuin, enkä koskaan tullut julkaisseeksi kakkua sivustolla.

niittykakku-1

niittykakku-2

niittykakku-3

niittykakku-4

Jatkoa luvassa osassa 2!