Piparkakkutaikina on minulle loputon inspiraation lähde, sillä pienillä muutoksilla siitä saa esiin uusia makuja. Tänä vuonna aloin makustella appelsiinin raikastamilla piparkakuilla. Lisäsin taikinaan appelsiinin kuoriraastetta, joka toimii hyvin tumman sokerin ja mausteiden rinnalla.
Appelsiinin väri innosti myös koristelussa, johon valitsin oranssin ja punaisen. Kokonaisuudesta tulee näyttävä, kun tekee erilaisia kuvioita, vaikka käyttäisikin kaikkiin pipareihin samoja sävyjä. Jos kuorruttamisessa käytettyyn pikeeriin haluaa appelsiinin makua mukaan, voisi siinä hyödyntää aromia.
Martsu82: kyllä, taikinan voi pakastaa! Laittaisin piparkakkumaustetta suunnilleen kanelin, neilikan ja inkiväärin yhteismäärän. Siis 3 tl. Kardemumma on tässä vähän extrana mukana. Voit harkita lisäätkö sitä kuitenkin itse, kaikkiin valmisseoksiin se ei kuulu tai jos kuuluu, ei varmasti niin isossa suhteessa kuin tässä.