17.09.2014   4 kommenttia Kategoria: Lapset,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Angry Birds -muffinssit


angry birds muffinssit 2angry birds muffinssitangry birds muffinssit

Lasteni koululla järjestettiin myyjäiset ja meidän pöydän vetonaulaksi suunnittelin muffinssit Angry Birds -teemalla. Leivoimme luokan äitien kanssa yhteensä 125 Daim-suklaamuffinssia ja kokoonnuimme yhdessä niitä koristelemaan. Tässä savotassa en ehtinyt vaihekuvia napsia, mutta tavoitatte toivottavasti idean kuvia tarkastelemalla. Kommentoi, jos kaipaat tarkennusta!

  • Lintujen vartalot on tehty sokerimassasta. Sopivia värejä löytyy isoista ruokakaupoista tai marketeista. Kauli massa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla kuvioita.
  • Kaikki valkoiset osat on tehty Candy melts -napeista, joita saa leivontatarvikekaupoista. Myös valkosuklaa käy. Laita Candy meltsit pieneen pakastuspussiin ja upota kuumaan veteen (niin kuumaa kuin hanasta tulee), kunnes meltsit ovat sulaneet. Leikkaa sen jälkeen pussin kulmaan pieni aukko.

  • Mustat osat voi pursottaa Candy melts -sulalla, tummalla suklaalla tai koristelugeelillä (Wiltonin decorating icing -tuubi). Tässä käytetty viimeksi mainittua, jota saa leivontatarvikekaupoista. Koska mustat osat vaativat todella tarkan pursotusjäljen, kannattaa tässä käyttää pursotuspussia, liitintä ja hyvin pientä, pyöreää tyllaa (koko 1 mm).
  • Punaisten ja mustien lintujen vatsat (ja mustan linnun silmänympärykset) ovat mantelimassaa. Stellan vatsa on haalean vaaleanpunaista sokerimassaa. Vatsat on tehty ohueksi kaulitusta levystä, josta on otettu pienellä ympyrämuotilla kuvioita ja leikattu sopivan muotoisiksi.
  • Nokat on tehty oranssista sokerimassasta. Muotoile pienestä palasta noin 1,5 cm:n pätkä. Pyöritä sen molemmat päät sormiesi välissä teräviksi. Taita kaksinkerroin ja paina keskiosasta paikoilleen vatsan yläpuolelle.
  • Possun kärsä on muotoiltu litistämällä pieni pala vaaleanvihreää marsipaania. Korvat on tehty pienistä sokerimassapalleroista (samasta kuin vartalo).
  • Osien liimaamisessa voi käyttää sokerikuorrutetta tai vettä. Vesi on helpointa levittää siveltimellä ja sitä riittää pienikin määrä.
  • Koristeet voi tehdä suoraan muffinssien päälle tai antaa kovettua ja laittaa vasta sitten paikoilleen. Yllä olevassa kuvassa olevat mallikappaleet on tehty viimeksi mainitulla tavalla. Isompi määrä on ehkä käytännöllisintä tehdä suoraan muffinssien päälle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat