Tämän kakun toteutin Red Velvet -kakun pohjalla ja täytteellä. Reunus on tehty upotuskuviointi-tekniikalla marsipaanista. Marsipaani sopii tähän koristelutekniikkaan parhaiten tarttuvan rakenteesta ansiosta.
23.4.2013
kaulin
sokerimassapuristin
kaulin
sokerimassapuristin
Näin töllöstä siinä koko suomi leipoo ohjelmasta kun teit tätä kakkua. 🙂 Upea!
Voih sinä onnistut aina yllätämään 🙂 Ihastuin tähän Amerikkakakkuun heti:-) Miten sinulla näitä ideoita riittääkään :-D?
Olen kiinnostunut kokeilemaan kaiken maailman juttuja mutta enpä taida osata…:-P
SUIKKIS:
Ok, tee vain ns. perinteisellä tyylillä :-). Kaulitse valkoiset raidat ja sininen tähti mahdollisimman ohuiksi, ettei tule kovin paksua panssaria, kun on päällekkäisiä kerroksia niissä kohtaa.
Mietin tuota reunuksen asettelua kun reuna on aaltoileva. Eikö ns taitoskohtaan kakun reunalla tule kaulintamassaan ryppyjä noihin tähden sakaroiden päihin? Vaikea selittää 🙂 onnistuisikohan tämä yhtä hyvin, jos sinisen tähden tekisi kakun päälle irrallisena? Tekisi ns perinteisellä tyylillä, eli kuorruttaa koko kakun punaisella ja liimaa valkoiset raidat esekä sinisen tähden punaisen päälle päälle? Jotenkin minua arveluttaa tuo aaltokuvio, entä jos sakarat eivät mene tasan…? 🙁
SUIKKIS:
Eka arvauksesi oli oikea. Ns. summanmutikka oli Kinuskikissalla käytössä. 🙂
Tämä kakku olisi tarkoitus tehdä lauantaina 🙂 onko tuo aaltoreunus tehty ns summanmutikassa tai mittasitko tms ne niin, että tulee nätti tähti kakun päälle?
Kiitos kaikille kommenteista ja pahoittelen hieman myöhäistä vastaamista.
Lemon77: tuota vitivalkoista marsipaania ei valitettavasti saa ruokakaupoista vaan kannattaa kääntyä leivontatarvikeliikkeiden puoleen. Kaistaleen voi leikata tasan niin, että kerrokset eivät tule päällekkäin. Minulla tosin taisi vähän mennä päällekkäin, ei se niin vaarallista ole. Jos vaikuttaa siltä, että kaistale jää repsottamaan, sen voi liimata sokerikuorrutteella (tai vedellä). En ihan ymmärtänyt kysymystä tähden jälkikäteen asettelusta. Tähtihän muodostuu raidallisen kaistaleen päälle asettamisen yhteydessä. Sinisen pohjan suosittelen laittamaan ensimmäiseksi.
Upea raidallinen kakku!
Ajattelin itse kokeilla samaa koristelutekniikkaa, mutta sinisen tähden paikalle sininen HIFK-logo.
En ole ikinä kokeillut marsipaania (käytän aina sokerimassaa), onko valkoinen marsipaani tosiaan niin valkoinen kuin kuva antaa ymmärtää? Paketissa se näyttää olevan enemmän luonnonvalkoinen. Miten muuten kaistale ”kiinnitetään” / suljetaan, laitetaanko kaistale vaan vähän toisen päälle ja vähän vettä väliin? Voiko tähden laittaa jälkikäteen päälle vai tuleeko siitä sitten epätasainen?
Kiitos jo etukääten vastauksista 🙂
Meinasin ensin pyytää kuvia kuorrutusproseduurin vaiheista, mutta hoksasinkin sitten tuon upotuskuviointi-linkin. 🙂 Nuo kuvalliset ”leivontaa for dummies”-tyyppiset ohjeet on ihan huippuja! Kiitos kun huomioit myös meitä jotka unohdimme mennä jauhopeukalojonoon kun raajoja jaettiin. 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Jee, minäkin satuin onneksi katsomaan juuri sitä kolmatta osaa tuosta sarjasta. Mahtava nähdä Kinuskikissa ”livenä”, kun niin kinuskikissa fani olen! 🙂 Tämä hieno kakku siinä syntyi.