23.04.2013   13 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Amerikkakakku


amerikkakakku

Tämän kakun toteutin Red Velvet -kakun pohjalla ja täytteellä. Reunus on tehty upotuskuviointi-tekniikalla marsipaanista. Marsipaani sopii tähän koristelutekniikkaan parhaiten tarttuvan rakenteesta ansiosta.

Red Velvet -kakku

  • Kauli tummansininen kaulintamassa (n. 150 g) tomusokeroidulla alustalla levyksi.
  • Leikkaa levystä ympyrä. Käytä ympyrän leikkaamisessa apuna irtopohjavuoan reunarengasta. Nosta levy kakun päälle.
  • Kauli punainen marsipaani (n. 500 g) ohueksi, pitkäksi kaistaleeksi. Mitoita kaistaleen leveys niin, että se peittää kakun sivureunat ja ulottuu noin 5 cm matkalta myös kakun päälle. Kaistaleen tulee olla niin pitkä, että sen voi kierittää kakun ympärille.
  • Kauli valkoinen marsipaani (n. 300 g) vielä ohueammaksi (n. 1 mm), punaisen kaistaleen kanssa yhtä pitkäksi levyksi.
  • Leikkaa valkoisesta marsipaanilevystä vajaan sentin levyisiä suikaleita. Asettele ne punaisen marsipaanin päälle niin, että väliin jää hieman valkoisen suikaleen leveyttä enemmän rakoa, sillä kaulittaessa valkoinen marsipaani leviää jonkin verran.
  • Kauli valkoiset suikaleet kiinni punaiseen marsipaaniin. Aloita kauliminen kaistaleen keskeltä ja etene pituussuunnassa päitä kohti.
  • Leikkaa veitsellä puna-valkoraidallisen suikaleen toinen sivu aaltoilevaksi.
  • Nosta levy kakun ympärille siten, että aaltoileva reuna tulee kakun päälle. Mikäli kaistale on kakun reunusta pidempi, leikkaa ylimääräinen häntä pois. Leikkaa ylimääräinen kaistale myös kakun alareunasta.
  • Kauli valkoisen marsipaanin jämäpalat ohueksi levyksi. Ota siitä kuvioita tähtimuotilla ja asettele niitä sinisen massan päälle.
  • Kieritä lopusta valkoisesta marsipaanista pitkä pötkö ja aseta se kakun päälle muodostuneen tähtikuvion reunoille. Voit käyttää valkoisen pötkön tekemisessä myös marsipaaniruiskun kaltaista apuvälinettä (ruisku esiintyy myös upotuskuviointi-ohjeessa).

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat