Minttu-unelma on täyteläinen kahden suklaan kakku, jota minttu raikastaa. Kaikki makeus tulee suklaasta itsestään. Täytemousse on pitkälti yhteinen molemmille kerroksille: tämä nopeuttaa valmistamista. Olen muokannut reseptiä sen julkaisun jälkeen jonkin verran työvaiheiden järjestyksen osalta. Piparminttuaromin käytössä vaarana on, että se muuttaa täytteen rakeiseksi. Sekoittamalla aromi, suklaasula ja liivateliemi ensin tuorejuuston joukkoon, ehkäistään tätä ilmiötä.

Minttukerroksen maustamiseen on käytetty ruokakaupoissa myytävää piparminttuaromia. Apteekit myyvät piparminttuöljyä, joka on huomattavasti tällaista aromia vahvempaa. Mikäli käytät aromin sijaan öljyä, aloita muutamasta tipasta. Muutenkin aromia kannattaa laittaa ensin vähemmän ja koemaistaa ennen vuokaan kaatamista. Myös piparminttuliköörillä saa täytteeseen mintun makua. Likööriä saa käyttää reippaammin, n. ½ dl. Liivatteet voi sulattaa kiehautettuun likööriin.

Värjäämiseen kannattaa käyttää pastavärejä, joita saa leivontatarvikeliikkeistä. Apteekin jauhemaiset väritkin kyllä käyvät. Ne kannattaa sekoittaa vesitilkkaan; muutoin väristä saattaa jäädä täytteeseen pieniä pisteitä. Laitathan vettä kuitenkin niin vähän kuin mahdollista, jotta täytteen rakenne ei löysty. Yksi tapa on esimerkiksi mitata 1 tl vettä, johon sekoitat värijauhetta niin paljon, että saat aikaan paksuhkon liemen. Tästä sekoitat pieni määrä kerrallaan väriä täytteeseen, kunnes sävy on sopiva.

Täytekakkujen tapaan juustokakutkin kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä; maku vain paranee. Juustokakuissa on vielä se kiva helppous juhlien järjestäjän näkökulmasta, että ne kestävät hyvin pakastusta. Vain kiille kannattaa tehdä tuoreeltaan, sulamisen jälkeen.

Suklaaruusuissa on käytetty valmista suklaamassaa ja jättikokoista ruusutyllaa pursotuspusseineen. Kertakäyttöinen pursotuspussi on tässä tapauksessa kätevä, koska tavallisen tyllan kokoiseksi leikattu kestopursotuspussin suu on jättityllalle liian pieni. Isoihin ruusuihin kannattaa käyttää massaa sellaisenaan. Pieniin ruusuihin massaa on ehdottomasti ohennettava vedellä purkin ohjeiden mukaan, muuten pursottaminen on liian työlästä. Jättikokoisen tyllan käyttäminen on hivenen haastavampaa kuin normaalikokoisten ruusujen pursotus. Mikäli sinulla ei ole kokemusta ruusujen pursotuksesta, kannattaa aloittaa pienemmistä ruusuista. Tekniikka on sama kuin kermaruusujen pursotusohjeessa on neuvottu. Koristelusta lisää vaihekuvien yhteydessä.