19.08.2008   42 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevyet herkut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Kevennetty vanilja-mansikkakakku


Kevytherkkujen osion korkkaa vanilja-mansikkakakun pohjalta tehty rasvaton muunnelma. Täyte muistuttaa mielestäni maitokiisseliä (vai mikä lienee ollut oikealta nimeltään), jota äitini teki pienenä. Se syötiin juuri mansikoiden kera.

Alla mainittu kalorimäärä on laskettu kiillevaihtoehto 2:n mukaan. Sokeriton Fun Light vaihtoehto 1:ssä tuskin tekee kakusta ainakaan raskaampaa.

Kts. johdanto kevyistä herkuista.

Koko kakku: 1600 kcal
Yksi pala (12 kpl): 135 kcal

Pohja:

180 g kevyitä kaura- tai välipalakeksejä (esim. Vanajan tai Elovena)
1 prk (125 g) vauvojen hedelmäsosetta

Täyte:

5 liivatelehteä
6 dl kevytmaitoa
1 ¼ dl jauhemaista makeutusainetta
1 vaniljatanko
2 valkuaista
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa

Kiillekerros:

Vaihtoehto 1:
mansikoita
3 liivatelehteä
3 dl vahvaa mansikkamehua (esim. Fun Light -tiivisteestä valmistettua)

Vaihtoehto 2:
3 liivatelehteä
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl jauhemaista makeutusainetta


Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimella. Yhdistä keksimurska ja hedelmäsose. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan maito ja makeutusjauhe. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan maitoon. Jäähdytä hetki.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.

Kaada vaniljamaito valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen). Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Kiilteen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

Vaihtoehto 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle. Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Kaada mansikoiden päälle vuokaan. Huom: kun liemi kaadetaan mansikoiden päälle, ne saattavat nousta nesteen pintaan. Jos haluat, että mansikat jäävät kiillekerroksen sisään, voit kaataa ensin vain osan kiillenesteestä ja hyydyttää sen jääkaapissa. Sitten voit lämmittää uudelleen lopun nesteen, mikäli se on ehtinyt jähmettyä (liivate sulaa uudelleen) ja kaataa sen mansikoiden päälle. Aiemmin hyytynyt kiille pitää mansikat nyt paikoillaan. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Vaihtoehto 2:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon makeutusaine. Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Avainsanat:
Mansikkakakku

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat