Julkaisen tämän kakun ohjeen nyt päivitysten kera uudelleen (ensimmäinen julkaisu elokuussa 2008). Tämä on yksi marenkikakkujen suosikeistani ja monta vuotta mielessäni on muhinut ajatus ohjeen päivittämisestä. Isoja muutoksia tähän ei tarvinnut tehdä, mutta aiempi kakku oli kooltaan hieman hankala (pieni mutta korkea ja siksi hankalasti leikattava). Lisäksi ohjeen laatimisen aikaan en vielä ollut keksinyt vaniljakreemijauheen käyttöä täytteiden jähmettämisessä. Nyt tuolla pienellä lisällä kakusta tuli huomattavasti stabiilimpi.

Kakun innoittajana oli äitini eli Kinuskiemon bravuuri; jälkiruoka, jonka elementit ovat rapea marenki, raikkaat mansikat ja vaniljainen kermavaahto, jossa rouskuu Daim-murska. Eipä siis tarvinnut kuin napata menestyksen avaimet tuosta äitini unelmajälkkäristä. Lopputulos on niin taivaallinen, että parhaimmillaan viisi ihmistä on tuhonnut koko ihanuuden. Normaalissa kahvittelutilanteessa, jossa muutakin makeaa on tarjolla, kakku kyllä riittää yli kymmenelle hengelle (tämä koeistettiin viimeksi juhannuksena).

Marenkipohjat voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi, viikkojakin etukäteen. Kakun täyttäminen on syytä sen sijaan jättää vasta viime tippaan, jotta marenki säilyy rapeana. Koottuna kakku säilyy huonosti jääkaapissa, joten jos kakkua jää yli, se kannattaa laittaa heti pakastimeen.