Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Kakkupohjat Nähty 2426 kertaa
 
08.03.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

70 % sokerikakkupohja


Olen aina tehnyt sokerikakkupohjan Kinuskikissankin sivuilta löytyvällä lasitekniikalla, jossa jauhoja, sokeria ja kananmunia mitataan sama tilavuus.
Äskettäin kuulin tekniikasta, jossa sokerikakkupohja valmistetaan punnitsemalla munat ja sokeria ja jauhoja lisätään 70 % munien painosta.
Tätä ohjetta varten tarvitaan siis keittiövaaka.
Tein vertailun vuoksi kakkupohjan myös lasitekniikalla ja ero oli mielestäni huomattava. 70 % -taikinaan ei tarvinnut edes lisätä leivinjauhoja, vaahdosta tuli todella napakkaa, miltei moussemaista, ja taikina nousi kauniisti ja tasaisesti. Tein useamman kakun, joihin käytin 3-6 munaa, joten omaan käyttööni otos oli kattava.
Suosittelen kokeilemaan, jos sinulla on ollut joskus epäonnea kakkupohjan kanssa.
Huom! Kuvassa kolmen munan kakkupohja, joka tehty 18 cm kakkuvuokaan.

24-26 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka

5 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja

Punnitse munat. Jos munat painavat esim. 250 g, saat laskettua sokerin ja jauhojen määrän:

250 g x 0,7 = 175 g

Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoitellen.
Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175°C noin 40 minuuttia. Paistoaika vaihtelee kakun koon ja uunin ominaisuuksien mukaan.