23.04.2018   2 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Za’atar-sämpylät


Za’atar on mausteseos, jota käytetään yleisesti Lähi-idän keittiössä. Sen valmistamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa, vaan suvuilla on siihen omat reseptinsä. Za’atariin yhdistellään erilaisia yrttejä. Minun mausteseoksessani ydin on sitruksisen makuinen sumakki, Välimeren ja Lähi-idän alueilla kasvavan sumakkipensaan marjoista tehty mauste. Sitä myydään itämaisissa ruokakaupoissa. Tein Za’atar-seoksesta tahnan, josta tuli kuorrute focaccia-tyylisille sämpylöille. Nämä maistuvat ilman levitettä salaatin tai keiton kaverina.

Vinkit:

  • Jos haluat soveltaa reseptin vegaaniseksi, tee maustetahna ilman kananmunaa. Se sitoo seoksen rakennetta, mutta ei ole välttämätön.
  • Maustetahna sopii loistavasti esimerkiksi kanan marinadiksi. Jätä silloin kananmuna pois.

28 kappaletta

Taikina:
8 ½ dl durumvehnäjauhoja
¾ rkl hienoa merisuolaa
20 g hiivaa
3 ¾ dl vettä
1 dl oliiviöljyä
¾ dl omenamehua

Za’atar-maustetahna:
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 muna (kts. vinkki)
3 rkl sumakkia
2 rkl timjamia
2 rkl oreganoa
½ tl juustokuminaa
½ tl suolaa

Pinnalle:
2 dl hienoksi raastettua juustomurua (mustaleima tai parmesaani)


Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista tarvittava määrä sitruunamehua. Murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki maustetahnan ainekset keskenään.

Yhdistä durumvehnäjauhot ja suola kulhossa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita hiivaseos jauhojen joukkoon. Lisää öljy ja omenamehu. Taikinan on tarkoitus jäädä notkeaksi.

Annostele taikina kahden lusikan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Levitä päälle maustetahnaa. Peitä kevyesti tuorekelmulla ja anna kohota 2 tuntia.

Ripottele pinnalle juustomurua. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Halutessasi voit sivellä pinnalle oliiviöljyä ennen tarjoilua.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat