13.02.2019   17 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Ystävänpäivän juustokakku


Sydänkakku on aina ajankohtainen, mutta erityinen merkitys sillä on ystävänpäivänä. Tämän koristelutekniikan toteuttaminen on ollut pitkään haaveenani ja olen sitä joskus epäonnisesti yrittänytkin. Olen mennyt lankaan kuvitellessani sen onnistuvan tavallisen juustokakkutäytteen päälle. Vaahtomainen täyte kuitenkin nielaisee kastikkeen sisäänsä – täytteen täytyy olla juoksevaa. Sekään ei yksistään riitä, sillä koristelun aikana täytteen hyytyminen muodostuu ongelmaksi. Ratkaisu löytyi tästä valentine cheesecake -ohjeesta. Kriittinen tekijä on se, että koko kermamäärä kuumennetaan. Tämä hidastaa täytteen hyytymistä ja antaa peliaikaa kuvioinnin tekemiselle.

Inspiroidu lisää ystävänpäivästä! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.

Hyydytetty sydänkakku

Puolukkakastike:
½ dl puolukkamehutiivistettä
½ dl vettä
1 ½ tl maissitärkkelystä

Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
3 klementiiniä (tai 1 appelsiini)
400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
4 dl kuohukermaa


Aloita puolukkakastikkeesta. Yhdistä mehutiiviste ja vesi keskenään. Liuota maissitärkkelys pieneen määrään mehua ja yhdistä lopun mehun kanssa. Kuumenna seos liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Ota samantien liedeltä. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. Peitä astia jäähdytyksen aikana tuorekelmulla estääksesi kalvon muodostumisen pintaan.

Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperista leikattuja suikaleita. Saat ne liimautumaan vuoan reunaan, kun sipaiset siihen hieman öljyä. Murskaa digestivet. Sulata voi ja yhdistä voisula keksimurskan kanssa. Levitä keksiseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen noin 3,5 cm:n matkalta reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta klementiinien kuori ja purista mehu (n. ¾ dl). Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljauute, kuoriraaste ja klementiinimehu.

Mittaa kerma kattilaan (tärkeää kuumentaa koko kermamäärä!) ja kuumenna kiehumispisteeseen. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Kaada tuorejuustoseoksen joukkoon vähän kerrallaan vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Älä vaahdota! Jos pinnalle muodostuu ilmakuplia, kerää ne nopeasti pois.

Kaada täyte vuokaan.

Tee samantien kuviointi. Valuta lusikan avulla puolukkakiisseliä pilkuiksi kakun päälle. Aloita ulkoreunasta ja muodosta spiraalimainen kuvio, jonka pilkut pienenevät keskustaa kohti edetessä. Sijoita pilkut niin lähelle toisiaan, että sydäminä ne muodostavat yhtenäisen jonon. Lopuksi voit vielä lisätä kastiketta ulommaisiin pilkkuihin, mikäli kastike on niissä hieman ehtinyt painua. Vedä tämän jälkeen cocktaitikulla koko spiraali läpi, jolloin pilkut ”venyvät” sydämiksi. Nosta kakku varoen jääkaappiin ja anna hyytyä noin 4 tuntia tai yön yli.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat