Makkaroiden kaveriksi grilliin voi tuikata vaihteeksi vaikkapa täytetyn patongin tai ranskanleivän. Kaasugrillissä teho kannattaa säätää matalaksi ja hiiligrillissä odotella jälkilämpöä. Kovalla lämmöllä pohja palaa ennen kuin leipä ehtii lämmetä sisältä. Mozzarellan sulamista ei tarvitse välttämättä odotella – riittää, että leipä on kauttaaltaan lämmin ja juusto on hieman pehmentynyt.
Yrttivoi- ja mozzarella-täytteinen leipä
Leiväksi:
1 ranskanleipä
Yrttivoi:
25 g voita tai margariinia
2 valkosipulinkynttä
⅔ ruukkua basilikaa
Lisäksi väliin:
125 g mozzarellaa
Sekoita voihin murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu basilika. Leikkaa ranskanleipään n. 2 cm paksuisia viiltoja. Levitä väleihin yrttivoita. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja paina juustosiivu jokaiseen väliin.
Levitä alumiinifolion pinnalle öljyä ja aseta päälle leipä. Käännä reunat leivät päälle suojaksi. Grillaa matalalla lämmöllä, kunnes leipä on kauttaaltaan lämmin.