Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Yrtti-mozzarellaleipä

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Yrtti-mozzarellaleipä

24.6.2009

yrttiranskis1
yrttiranskis2

Makkaroiden kaveriksi grilliin voi tuikata vaihteeksi vaikkapa täytetyn patongin tai ranskanleivän. Kaasugrillissä teho kannattaa säätää matalaksi ja hiiligrillissä odotella jälkilämpöä. Kovalla lämmöllä pohja palaa ennen kuin leipä ehtii lämmetä sisältä. Mozzarellan sulamista ei tarvitse välttämättä odotella – riittää, että leipä on kauttaaltaan lämmin ja juusto on hieman pehmentynyt.

Yrttivoi- ja mozzarella-täytteinen leipä

Leiväksi:
1 ranskanleipä

Yrttivoi:
25 g voita tai margariinia
2 valkosipulinkynttä
⅔ ruukkua basilikaa

Lisäksi väliin:
125 g mozzarellaa


Sekoita voihin murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu basilika. Leikkaa ranskanleipään n. 2 cm paksuisia viiltoja. Levitä väleihin yrttivoita. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja paina juustosiivu jokaiseen väliin.

Levitä alumiinifolion pinnalle öljyä ja aseta päälle leipä. Käännä reunat leivät päälle suojaksi. Grillaa matalalla lämmöllä, kunnes leipä on kauttaaltaan lämmin.

yrttiranskis_1 yrttiranskis_2
yrttiranskis_3 yrttiranskis_4

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 1 kappale 23

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivät, sämpylät ja rieskat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioPähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (23)

mammma2.10.2012 21:22

Näyttää todella herkulliselle, varmaan kokeiltava mahdollisimman pian! Nyt kun ei enään ole kovin hyviä grillauskelejä, niin missä lämpötilassa ja kauanko tätä olisi hyvä uunissa lämmitellä? 🙂

Zez6.8.2010 05:00

Kiitos ihanasta blogista. Todella hienoa katsella taitavia luomuksiasi ja kiva että jaat vinkkejä myös meille tumpelommille leipureille =) Tämä resepti menee varmasti kokeiluun eikä varmaan ole ainut =)

Kinuskikissa6.2.2010 15:50

Koirarakas: kiva, toivottavasti tykästyt! 🙂

Koirarakas31.1.2010 19:28

Pakko kokeilla tota mozzarellaleipää! Näyttää niin ihanalta… 😉

Kinuskikissa29.10.2009 18:45

Jonttuq: valkosipulinkynsien ohjeistus on tosi hankalaa, kun yhden kynnen koko voi vaihdella todella paljon. Eli pieniä tai pienehköjä kaksi, isompia yksi olisi minun ohjeeni. 🙂

Jonttuq25.10.2009 12:24

Kokeiltiin eilenillalla, ja tuli todella hyvää. Vaikka pidänkin valkosipulista, niin mieluusti laittaisin vain yhden kynnen kahden sijaan.

Kinuskikissa1.9.2009 09:51

Kiva kuulla terhi! 🙂

terhi29.8.2009 14:26

Mellä ja hyvin vastaan otettu, tosin laitoin sen uunissa kun grilli tuppaa olemaan täys lihapuolta. 🙂

Kinuskikissa23.7.2009 21:38

Kaikku ja Kaisa: kiva, että olette keksineet omia toimivia muunnelmia! Kiitos viesteistänne!

Kaisa21.7.2009 17:57

Älyttömän hyvää! Me myös kokeilimme pelkän valkosipulivoin kans kun mozzarella ei maistu muuten kuin pitsassa, kiitos vinkistä 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Yrtti-mozzarellaleipä

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Yrtti-mozzarellaleipä

24.6.2009

yrttiranskis1
yrttiranskis2

Makkaroiden kaveriksi grilliin voi tuikata vaihteeksi vaikkapa täytetyn patongin tai ranskanleivän. Kaasugrillissä teho kannattaa säätää matalaksi ja hiiligrillissä odotella jälkilämpöä. Kovalla lämmöllä pohja palaa ennen kuin leipä ehtii lämmetä sisältä. Mozzarellan sulamista ei tarvitse välttämättä odotella – riittää, että leipä on kauttaaltaan lämmin ja juusto on hieman pehmentynyt.

Yrttivoi- ja mozzarella-täytteinen leipä

Leiväksi:
1 ranskanleipä

Yrttivoi:
25 g voita tai margariinia
2 valkosipulinkynttä
⅔ ruukkua basilikaa

Lisäksi väliin:
125 g mozzarellaa


Sekoita voihin murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu basilika. Leikkaa ranskanleipään n. 2 cm paksuisia viiltoja. Levitä väleihin yrttivoita. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja paina juustosiivu jokaiseen väliin.

Levitä alumiinifolion pinnalle öljyä ja aseta päälle leipä. Käännä reunat leivät päälle suojaksi. Grillaa matalalla lämmöllä, kunnes leipä on kauttaaltaan lämmin.

yrttiranskis_1 yrttiranskis_2
yrttiranskis_3 yrttiranskis_4

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 1 kappale 23

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivät, sämpylät ja rieskat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioPähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (23)

mammma2.10.2012 21:22

Näyttää todella herkulliselle, varmaan kokeiltava mahdollisimman pian! Nyt kun ei enään ole kovin hyviä grillauskelejä, niin missä lämpötilassa ja kauanko tätä olisi hyvä uunissa lämmitellä? 🙂

Zez6.8.2010 05:00

Kiitos ihanasta blogista. Todella hienoa katsella taitavia luomuksiasi ja kiva että jaat vinkkejä myös meille tumpelommille leipureille =) Tämä resepti menee varmasti kokeiluun eikä varmaan ole ainut =)

Kinuskikissa6.2.2010 15:50

Koirarakas: kiva, toivottavasti tykästyt! 🙂

Koirarakas31.1.2010 19:28

Pakko kokeilla tota mozzarellaleipää! Näyttää niin ihanalta… 😉

Kinuskikissa29.10.2009 18:45

Jonttuq: valkosipulinkynsien ohjeistus on tosi hankalaa, kun yhden kynnen koko voi vaihdella todella paljon. Eli pieniä tai pienehköjä kaksi, isompia yksi olisi minun ohjeeni. 🙂

Jonttuq25.10.2009 12:24

Kokeiltiin eilenillalla, ja tuli todella hyvää. Vaikka pidänkin valkosipulista, niin mieluusti laittaisin vain yhden kynnen kahden sijaan.

Kinuskikissa1.9.2009 09:51

Kiva kuulla terhi! 🙂

terhi29.8.2009 14:26

Mellä ja hyvin vastaan otettu, tosin laitoin sen uunissa kun grilli tuppaa olemaan täys lihapuolta. 🙂

Kinuskikissa23.7.2009 21:38

Kaikku ja Kaisa: kiva, että olette keksineet omia toimivia muunnelmia! Kiitos viesteistänne!

Kaisa21.7.2009 17:57

Älyttömän hyvää! Me myös kokeilimme pelkän valkosipulivoin kans kun mozzarella ei maistu muuten kuin pitsassa, kiitos vinkistä 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa