Välillä tulee vastaan reseptejä, joiden kanssa kärsivällisyys ja usko joutuvat toden teolla koetukselle. Sellainen oli mustien macarons-kuorien leipominen. Kokeiluita kertyi noin kymmenen kappaletta värjäämismekanismin vaihdellessa hiilitableteista erilaisiin elintarvikeväreihin, tavallisesta kaakaojauheesta mustaan kaakaojauheeseen ja näiden erilaisiin yhdistelmiin. Joko lopputulos oli harmaa tai kuoret epäonnistuvat rakenteen puolesta. Lopulta ratkaisu löytyi mustan ja tavallisen kaakaojauheen tarkasta yhdistelmästä. Taas tuli todettua, että luovuttaa ei kannata! Ainesten määrät on ilmoitettu gramman tarkkuudella, joten hyvä vaaka on macaron-leipurin paras kaveri.
Olenkin siis suunnattoman iloinen voidessani nyt esitellä teille toimivan tavan mustien macaronsien leipomiseen. Valkolakkia imitoivat mustavalkoiset mantelileivokset ovat upea lisä ylioppilasjuhlien tai valmistujaisten kahvipöytään.
Riikkakeskitalo: hienoa, että olet saanut mustat onnistumaan! Valkoisiin tulee tosiaan 18 g eli mustan kaakaojauheen verran vähemmän kuivia aineita. Itse olen saanut ne sillä tavalla onnistumaan. Vaikeaa sanoa, mistä valkoisten osalta kiikastaa. Lopputulokseen vaikuttaa toki muutkin seikat, kuten valkuaisten vaahdotusaika. Voithan kokeilla pienellä määrällä lisätä kuivia aineita, jos taikina tuntuu jäävän liian löysäksi…