24.5.2010
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 3 mm paksuksi levyksi. Ota muotilla ympyröitä.
Paista 200 asteessa 5 – 8 min. Anna pikkuleipien jäähtyä.
Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen.
Kasta pikkuleivän reuna suklaasulaan. Nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Tiputa päälle sokerihelmi.
Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.
Onnistuuko taikinan työstö piparipursottimella?
Susupala: riippuu ihan täytteestä. Mutta kyllä yleisesti ottaen uskaltaisin edellisenä päivänä täyttää.
Jos teen täytetyt keksit, montako päivää aiemmin ne voi täyttää? Tein keksit eri ohjeella ja täytin, mutta jo yhden yön jälkeen ne olivat ihan löllöjä! 🙁
Anu71: ihanaa kuulla, kiitti kun tulit tervehtimään kommentillasi! Ja mukavia juhlajärkkäilyitä teille! ❤️
Testasimme tyttäreni kanssa näitä eilen kevään juhlia varten. Ovat muuten hyvän makuisia, ja kun oli testierä, niin kaikki hävisivät eilen…
Kiitos maisema, kiva kuulla! 🙂
Näitä meillä popsittiin poikani yo-juhlissa ja kuumille kiville menivät.Pakastin ne jo n. 3 viikkoa ennen juhlia.Suklaat ja kultahelmet vaan pintaan ed.päivänä.Jälleen totean: Suosittelen!
Selvä, kiitos😊
kinuskisatu: keksit voi pakastaa, jolloin voit leipoa ne vaikka heti. Suklaakoristelun tekisin edellisenä tai sitä edellisenä päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Maijakaisa: siihen mahtaa olla ihan oma taikinansa, epäilen tätä liian jäykäksi pursotteluun… Tässä linkki pursotettaviin pikkuleipiin: https://www.kinuskikissa.fi/pursotetut-pikkuleivat