04.12.2008   26 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Yleistä leivonnasta

Yleistä muoteilla tehtävistä suklaakonvehdeista


Konvehdit ja makeiset -osioon tulen keräämään ohjeita ja vinkkejä erilaisten konvehtien valmistukseen. Yksi konvehtityyppi on muotilla tehtävät suklaakonvehdit, joista tässä muutamia yleisiä huomioita:

  • Suklaamuotteja ei kannata pestä pesuaineella, sillä se vaikeuttaa konvehtien irtoamista jatkossa. Pese muotti lämpimällä vedellä heti käytön jälkeen.
  • Säilytä valmiit konvehdit huoneenlämmössä. Jos suklaat tuntuvat muotista irrottamisen jälkeen hyvin pehmeiltä, laita ne vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin kovettumaan.
  • Konvehdit säilyvät 2 – 3 viikkoa.
  • Konvehteja voi valmistaa niin tummasta, maito- kuin valkosuklaastakin.
  • Suklaan sulattaminen on nopeinta mikrossa. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan, esim. posliinilautaselle ja lämmitä miedolla lämmöllä (max 250 W) välillä sekoitellen. Suklaan sulattaminen onnistuu myös kuumassa vesihauteessa.
  • Valkosuklaata voi värjätä pasta-, tomu- tai suklaaväreillä.
  • Suklaa kannattaa temperoida ennen muottien täyttämistä. Temperoinnista löytyy lisätietoa erillisestä ohjeesta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit