Puhalsin jälleen pölyt vuodelta 1899 peräisin olevan Suomen Kuvallisen Keittokirjan päältä tarkoituksenani löytää sopiva vanhan ajan leivonnainen viikon piristykseksi. Tämä oli jatkumoa wanhojen leivonnaisten sarjalle, joka alkoi kesällä nimipäivärinkilästä. Selasin hakemistoa omenan kohdalle, sillä mieleni teki kokeilla omenapiirakkaa. Päädyin yhdistelemään hieman eri ohjeita ja säveltämäänkin jouduin hiukan (täysin kirjaimellisesti tehtynä piirakkaan olisi kulunut yhteensä 7 keltuaista!), mutta olennaiselta osin sain mielestäni oikean hengen säilytettyä. Miellyttävän mehevä ja vienolla mausteisuudellaan lumoava piirakka!
omppukumina: minä huomasin tätä piirakkaa tehdessäni, että ohjeen ”happamat omenat” kannattaa ottaa kirjaimellisesti. Makeasta lajikkeesta tuli hieman liian makeaa. Minäpä laitan tuohon sokerikohtaan tästä vielä lisävinkin! Kiitos palautteestasi!
anni: täytteeseen tuli 4 keltuaista ja yksi valkuainen, pohjaan kolme keltuaista. 🙂