21.09.2014   16 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Siirappileipä


siirappileipa

Tämä vuokaleipä on yksi helpoimmista leipäohjeista, mitä olla voi. Vain pitkä kohotus- ja paistoaika vaaditaan. Siirappi antaa leivälle makean, saaristolaisleipää muistuttavan maun. Lisää saaristolaistunnelmaa leipään saa, jos lisää taikinaan 3 desilitraa kaljamaltaita. Veden voi korvata myös piimällä.

Siirappinen vuokaleipä

3 kappaletta

Taikina:
1 litra vettä
2 palaa (à 50 g) hiivaa
2 ½ dl tummaa siirappia
2 rkl suolaa
1 dl öljyä
3 dl vehnäleseitä
4 dl ruisjauhoja
13 dl vehnäjauhoja


Tee taikina mahdollisimman isossa kulhossa.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoittele, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola, öljy ja leseet. Sekoita joukkoon jauhoja noin desilitra kerrallaan. Taikina jää niin löysäksi, että sekoittaminen onnistuu lastalla tai kauhalla.

siirappileipa-vaihe siirappileipa-vaihe-2

Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 1,5 tuntia.

Voitele kolme leipävuokaa (1,5 litraa) ja jaa taikina niihin.

Paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Suojaa pinta laittamalla vuokien päälle alumiinifolio tai leivinpaperi, kun pinta on saanut kauniin ruskean sävyn.

Anna seistä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat