Tämä vuokaleipä on yksi helpoimmista leipäohjeista, mitä olla voi. Vain pitkä kohotus- ja paistoaika vaaditaan. Siirappi antaa leivälle makean, saaristolaisleipää muistuttavan maun. Lisää saaristolaistunnelmaa leipään saa, jos lisää taikinaan 3 desilitraa kaljamaltaita. Veden voi korvata myös piimällä.
Meiju: leipä säilyy pakastimessa kuukausia. Itse teen meidän perheen joululeivän aina pakastimeen ja otan aattoaamuna huoneenlämpöön sulamaan. Leipä on parissa tunnissa syöntivalmis ja taatusti tuoreen veroinen, kun sen on leivontapäivänä pakastanut. Kannattaa muuten seurata Instagramissa julkaisemiani stooreja, niistä löytyy paljon vinkitystä esimerkiksi tämän kaltaisista asioista! Juuri tänään oli asiaa limpun pakastamisesta. 🙂