Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Voitaikina

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Voitaikina

10.12.2010

Ainekset:
4 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
225 g voita
1 ¼ dl jääkylmää vettä

Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele joukkoon 125 g voita ja nypi murumaiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1 cm paksuksi, tasareunaiseksi suorakaiteeksi (esim. 18 x 25 cm).

Levitä loppu voi (100 g) ohuina viipaleina limittäin taikinalevyn keskelle. Voista voi leikata ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä.

 

Käännä molemmat sivut voikerroksen päälle. Taita taikinalevy vielä kaksinkerroin.

Nipistä ala- ja yläreunat kiinni, jotta voi ei pursua ulos kauliessa.

Harjaa tarvittaessa kaulimisten välillä ylimääräiset jauhot pullasudilla.

Kauli levy kevyesti painaen jälleen n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi.

Taittele levy kolmeen osaan, tällä kertaa eri suuntaan kuin edellisellä kerralla.

Toista kauliminen ja kolmeen osaan taittelu vielä kolme kertaa (tai jos jaksat, pari kertaa päälle 😉). Taittelu kannattaa tehdä eri suuntiin, jotta taikina muotoutuu tasaisemmin. Viimeisten kaulimisten aikana voi saattaa olla lämmennyt sen verran, että taikina menee helpommin rikki ja voita saattaa pursuta ulos. Laita rikki menneeseen kohtaan jauhoja nosta levy 15 minuutiksi jääkaappiin viilenemään.

Nosta taikina lopuksi jääkaappiin n. 15 minuutiksi ennen leipomista. Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellispäivänä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 24

Kategoriat

Taikinat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(21)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (24)

Kinuskikissa17.12.2016 15:14

Tarja: oi, miten ihanaa kuulla onnistumisestasi, siitä tuli tosi hyvä mieli! Huomioin sinut viikon kommentoijana. 🙂

Tarja Suoraniemi16.12.2016 15:51

Kiitos paljon hyvästä ohjeesta! Onnistuin tällä ohjeella tekemään elämäni ensimmäiset omatekoiset joulutortut. Ja kehuja tuli paljon! 🙂

Kinuskikissa24.9.2014 10:00

jauhopeukalo: kyllä käy, sekä suolaisiin että makeisiin. Itse olen tehnyt tästä esimerkiksi joulutortut.

jauhopeukalo12323.9.2014 15:01

Kätkö kyseinen resepti makeisiin leivonnaisiin?

cakepel9.2.2014 11:51

Suuri kiitos selkeästä ohjeesta! En ole aiemmin uskaltanut itse kokeilla voitaikinan tekoa, mutta hienosti onnistui näillä ohjeilla aloittelijaltakin! <3

Kinuskiemo2.2.2013 20:53

MOIJA:
Ne vievät kyllä kielen mennessään. 🙂
Taikinan koosta saat käsityksen joulutorttu-sivulta:
http://www.kinuskikissa.fi/joulutortut?hakusivu=true

moija2.2.2013 19:07

Kuinka paljon taikinaa tulee? Aion tehdä emmental-kinkkuhyrriä itse tekemästä voitaikinasta

Kinuskikissa9.1.2013 22:10

Tein hieman viilauksia ohjeeseen, myös kuvia päivitetty. Lähinnä muutos liittyy voikerroksen asetteluun taikinan keskelle, jolloin se ei ainakaan itselläni pursunnut kauliessa juuri lainkaan ulos. Taikinaa ei siis tarvinnut laittaa kertaakaan jääkaappiin tekemisen aikana.

picolina8.12.2011 22:50

Teinkin tortut jo tänään ja ai että tuli makkeita! Täydellinen taikinaohje 🙂 Kiitos.
 

Kinuskiemo8.12.2011 20:34

PICOLINA & IINAPAULIINA:
Tieto löytyy joulutorttuohjeesta, eli 12 kpl. Täysi tusina oli Kinuskikissan saldo.  🙂

http://www.kinuskikissa.fi/joulutortut/?ref=199

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Voitaikina

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Voitaikina

10.12.2010

Ainekset:
4 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
225 g voita
1 ¼ dl jääkylmää vettä

Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele joukkoon 125 g voita ja nypi murumaiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1 cm paksuksi, tasareunaiseksi suorakaiteeksi (esim. 18 x 25 cm).

Levitä loppu voi (100 g) ohuina viipaleina limittäin taikinalevyn keskelle. Voista voi leikata ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä.

 

Käännä molemmat sivut voikerroksen päälle. Taita taikinalevy vielä kaksinkerroin.

Nipistä ala- ja yläreunat kiinni, jotta voi ei pursua ulos kauliessa.

Harjaa tarvittaessa kaulimisten välillä ylimääräiset jauhot pullasudilla.

Kauli levy kevyesti painaen jälleen n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi.

Taittele levy kolmeen osaan, tällä kertaa eri suuntaan kuin edellisellä kerralla.

Toista kauliminen ja kolmeen osaan taittelu vielä kolme kertaa (tai jos jaksat, pari kertaa päälle 😉). Taittelu kannattaa tehdä eri suuntiin, jotta taikina muotoutuu tasaisemmin. Viimeisten kaulimisten aikana voi saattaa olla lämmennyt sen verran, että taikina menee helpommin rikki ja voita saattaa pursuta ulos. Laita rikki menneeseen kohtaan jauhoja nosta levy 15 minuutiksi jääkaappiin viilenemään.

Nosta taikina lopuksi jääkaappiin n. 15 minuutiksi ennen leipomista. Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellispäivänä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 24

Kategoriat

Taikinat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(21)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (24)

Kinuskikissa17.12.2016 15:14

Tarja: oi, miten ihanaa kuulla onnistumisestasi, siitä tuli tosi hyvä mieli! Huomioin sinut viikon kommentoijana. 🙂

Tarja Suoraniemi16.12.2016 15:51

Kiitos paljon hyvästä ohjeesta! Onnistuin tällä ohjeella tekemään elämäni ensimmäiset omatekoiset joulutortut. Ja kehuja tuli paljon! 🙂

Kinuskikissa24.9.2014 10:00

jauhopeukalo: kyllä käy, sekä suolaisiin että makeisiin. Itse olen tehnyt tästä esimerkiksi joulutortut.

jauhopeukalo12323.9.2014 15:01

Kätkö kyseinen resepti makeisiin leivonnaisiin?

cakepel9.2.2014 11:51

Suuri kiitos selkeästä ohjeesta! En ole aiemmin uskaltanut itse kokeilla voitaikinan tekoa, mutta hienosti onnistui näillä ohjeilla aloittelijaltakin! <3

Kinuskiemo2.2.2013 20:53

MOIJA:
Ne vievät kyllä kielen mennessään. 🙂
Taikinan koosta saat käsityksen joulutorttu-sivulta:
http://www.kinuskikissa.fi/joulutortut?hakusivu=true

moija2.2.2013 19:07

Kuinka paljon taikinaa tulee? Aion tehdä emmental-kinkkuhyrriä itse tekemästä voitaikinasta

Kinuskikissa9.1.2013 22:10

Tein hieman viilauksia ohjeeseen, myös kuvia päivitetty. Lähinnä muutos liittyy voikerroksen asetteluun taikinan keskelle, jolloin se ei ainakaan itselläni pursunnut kauliessa juuri lainkaan ulos. Taikinaa ei siis tarvinnut laittaa kertaakaan jääkaappiin tekemisen aikana.

picolina8.12.2011 22:50

Teinkin tortut jo tänään ja ai että tuli makkeita! Täydellinen taikinaohje 🙂 Kiitos.
 

Kinuskiemo8.12.2011 20:34

PICOLINA & IINAPAULIINA:
Tieto löytyy joulutorttuohjeesta, eli 12 kpl. Täysi tusina oli Kinuskikissan saldo.  🙂

http://www.kinuskikissa.fi/joulutortut/?ref=199

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa