11.07.2010   71 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Voi-sokerikakkupohja


Ainekset:
150 g voita tai margariinia
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
3 ½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Kaakaoversio:
korvaa ¾ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella

Paistaminen:

180 astetta keskitasolla 40 – 50 min

Kostutus:
2 ½ – 3 dl kostuketta

Voitele ja korppujauhota 24 cm kokoinen vuoka. Huomioksi, että tällaiset voita sisältävät kakkupohjat kohoavat usein epätasaisesti: keskeltä huomattavasti reunoja enemmän. Tämän estät pyyhevinkillä.

Sulata voi/margariini kattilassa ja anna sen jäähtyä (ei kuitenkaan niin paljon, että rasva jähmettyy). Vatkaa munia ja sokeria, kunnes nuolijalla tehty kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi puolet jauhoseoksesta varovasti nuolijalla käännellen munavaahtoon.

Sekoita loput ainekset siten, että kaadat vuorotellen pienen tilkan voisulaa ja siivilöit joukkoon lisää jauhoseosta.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Laita päälle folio suojaksi, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat