Kulunut viikko on muuttanut suomalaisten arjen nopeasti ja dramaattisesti. Vaikka tiedettiin, että korona-epidemia tulee meillekin ennemmin tai myöhemmin, harva osasi ennakoida, miten se heijastuu käytännön elämään. Ihmiset ovat nyt tiukoilla monessa suhteessa. Haluan toivottaa teille kaikille jaksamista ja kärsivällisyyttä tähän kevääseen. Yhdessä sinnittelemme tästä läpi!

Viruksen ehkäisemiseksi on otettu käyttöön tiukkoja rajoituksia, joita tulee nyt kirjaimellisesti noudattaa. Yksi vaikea rasti on karsia kaikki mahdollinen sosiaalinen kanssakäyminen. Koulua käydään etänä ja töitä tehdään mahdollisuuksien mukaan etänä, mutta myös kaikki muut kontaktit täytyy rajoittaa minimiin. Tämä tarkoittaa sitä, että elinpiiri supistuu olennaisesti ja kotona olemisen viihtyvyys saa uuden merkityksen. Harrastukset ovat katkolla ja mielekästä tekemistä olisi keksittävä kotioloissa oman perheen kesken.

Perhejuhlat on siirrettävä tulevaisuuteen, mutta leivontaharrastusta voi ylläpitää pienimuotoisemminkin. Se on myös yksi tapa viihtyä kotona. Ensi viikon alusta alkaen alan julkaista leivontahaasteita Instagramissa kahdesti viikossa. Suunnittelen haasteet sellaisiksi, että leipominen onnistuu helposti saatavilla raaka-aineilla myös kouluikäisiltä, pienemmiltä vanhemman avustamana. Jos et ole vielä ladannut Instagramia älypuhelimeesi, nyt voisi olla otollinen hetki. Seuraamalla Kinuskikissaa Instassa saat tarkemmat ohjeet osallistumisesta ja haasteiden aiheista.

Nämä muffinssit eivät ole vielä virallinen haaste, mutta näiden koristelu on toki ajankohtainen. Somessa on levinnyt hauskoja vessapaperikakkuja hamstrausilmiön seurauksena. Tässä oma näkemykseni suklaamuffinssien muodossa. 🙂 Ohje on leivottavissa gluteenittomana ja maidottomana.