20.03.2020   1 kommentti Kategoria: Muffinssit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Vessapaperi-suklaamuffinssit


Kulunut viikko on muuttanut suomalaisten arjen nopeasti ja dramaattisesti. Vaikka tiedettiin, että korona-epidemia tulee meillekin ennemmin tai myöhemmin, harva osasi ennakoida, miten se heijastuu käytännön elämään. Ihmiset ovat nyt tiukoilla monessa suhteessa. Haluan toivottaa teille kaikille jaksamista ja kärsivällisyyttä tähän kevääseen. Yhdessä sinnittelemme tästä läpi!

Viruksen ehkäisemiseksi on otettu käyttöön tiukkoja rajoituksia, joita tulee nyt kirjaimellisesti noudattaa. Yksi vaikea rasti on karsia kaikki mahdollinen sosiaalinen kanssakäyminen. Koulua käydään etänä ja töitä tehdään mahdollisuuksien mukaan etänä, mutta myös kaikki muut kontaktit täytyy rajoittaa minimiin. Tämä tarkoittaa sitä, että elinpiiri supistuu olennaisesti ja kotona olemisen viihtyvyys saa uuden merkityksen. Harrastukset ovat katkolla ja mielekästä tekemistä olisi keksittävä kotioloissa oman perheen kesken.

Perhejuhlat on siirrettävä tulevaisuuteen, mutta leivontaharrastusta voi ylläpitää pienimuotoisemminkin. Se on myös yksi tapa viihtyä kotona. Ensi viikon alusta alkaen alan julkaista leivontahaasteita Instagramissa kahdesti viikossa. Suunnittelen haasteet sellaisiksi, että leipominen onnistuu helposti saatavilla raaka-aineilla myös kouluikäisiltä, pienemmiltä vanhemman avustamana. Jos et ole vielä ladannut Instagramia älypuhelimeesi, nyt voisi olla otollinen hetki. Seuraamalla Kinuskikissaa Instassa saat tarkemmat ohjeet osallistumisesta ja haasteiden aiheista.

Nämä muffinssit eivät ole vielä virallinen haaste, mutta näiden koristelu on toki ajankohtainen. Somessa on levinnyt hauskoja vessapaperikakkuja hamstrausilmiön seurauksena. Tässä oma näkemykseni suklaamuffinssien muodossa. 🙂 Ohje on leivottavissa gluteenittomana ja maidottomana.

12 kappaletta

Taikina:
2 ¼ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¾ dl kaakaojauhetta
75 g voita tai margariinia *)
1 ¾ dl sokeria
2 munaa
1 ½ dl kädenlämpöistä maitoa *)
60 g suklaarouhetta (maito/valko/tumma) *)

Koristelu:
Kinuskikissan valkoista vaniljamassaa **)
tomusokeria

*) Jos muffinssien täytyy olla maidottomia, käytä maidotonta leivontamargariinia (esim. Sunnuntai laktoositon), kasvimaitoa ja maidotonta suklaata.
**) Myydään verkkokaupan lisäksi useimmissa ruokakaupoissa. Kinuskikissan vaniljamassa on gluteenitonta, maidotonta ja vegaanista ja sen sisältämä glukoosisiirappi on maissipohjaista.


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Annostele taikina muffinssivuokiin (itse käytän aina myös muffinssipeltiä). Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Kauli vaniljamassa ohuenohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä suikaleiksi. Kieritä suikaleet vessapaperirulliksi. Tee arkkien taitoskohtiin viillot veitsellä. Kieputa paperia ja aseta kokonaisia rullia muffinssien päälle. Viimeistele koristelu siivilöimällä päälle tomusokeria.

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
17 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat