Suomalaiset mansikat ovat saapuneet kauppoihin ja kokonainen ihana mansikkakesä on edessä. On aika korkata kesän ensimmäinen mansikkaherkku! Tällä kertaa herkutellaan vegaanisella piirakalla, jonka täyte on unelmaisen mansikkainen. Sama täyte toimisi myös vegaanisena hyydykekakkuna, sillä sen rakenne on juuri sopivan napakka.
Vegaaninen mansikkaherkku
Kinuskikumppani
Vegaaninen mansikkaherkku
4.6.2020
Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Avainsanat
Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Vegaaninen mansikkapiirakka
Pohja
125 g maidotonta margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl soijajogurttia, soijarahkaa tai hedelmäsosetta
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
Täyte
750 g tuoreita mansikoita
2 1/2 dl soijavispiä (esim. Alpro)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
4 rkl perunajauhoja
Pinnalle
tuoreita mansikoita
1 dl vettä
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
valkoisia syreeninkukkia
Kumppanit
Ohje
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijajogurtti ja jauhot. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla, niin saat leikattua piirakasta helpommin paloja. Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet kiinni taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana. Suikaleet voivat ulottua vuoan reunaa korkeammalle, tämä suojaa reunaa palamiselta.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota leivinpaperit.
Soseuta mansikat. Laita mansikkasose, soijavispi ja vaniljasokeri kattilaan. Yhdistä hyytelösokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna mansikkaseos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää käsivispilällä koko ajan sekoittaen hyytelösokeriseos. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa hyvin sekoittaen.
Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt (voit valmistaa piirakan tähän vaiheeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä).
Asettele tortun päälle viipaloituja mansikoita. Osan mansikoista voi leikata ruusuiksi: aseta mansikka kärki ylöspäin leikkuualustalle ja leikkaa ulkoreunasta alkaen lovia terälehdiksi. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele kiilteellä tortun pinta kauttaaltaan. Asettele lopuksi päälle mansikkaruusut ja koristele syreeninkukilla.
Tortun leikkaaminen helpottuu, kun nostat sen leivinpaperin avulla kakkulautasellen ennen tarjoilua.
Kokeile myös näitä
Kommentit (4)
Pakko tulla kertomaan hyviä uutisia.
Meillä oli eilen vieraita terassi kahveilla ja he joutuivat koe kaniineiksi tämän piirakan kohdalla. Tein tämän piirakan nimittäin vielä vegaanisuuden lisäksi gluteenittomaksi loppukesän juhlia ajatellen ja pelkoni oli että jos piirakka viimeistään vuoasta siirtämis vaiheessa hajoaa mutta ei…
Piirakka pysyi kasassa ja oli oikein hyvää leikattaessakin joten maanmainio herkku juhliin kun haluaa yhdistää gluteenittoman,maidottoman ja liivatteettoman herkun.
Osui ja upposi!!
Krista: kyllä onnistuu. Pakastetussa muodossa mansikat voivat olla hiukkasen vetisempiä eli lisäisin varmuuden vuoksi vaikka puoli rkl perunajauhoa.
Moi, onnistuisikohan tämä tehdä valmiista mansikkasoseesta? Pakastin iham täynnä viimevuotisia soseutettuja mansikoita
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5357 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2616 tassutusta
Mokkapalat
2345 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1373 tassutusta
mari-johanna: olipa iloiset kuulumiset! Kiitos niistä! 🙂