04.06.2020   4 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Vegaaninen mansikkaherkku


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Suomalaiset mansikat ovat saapuneet kauppoihin ja kokonainen ihana mansikkakesä on edessä. On aika korkata kesän ensimmäinen mansikkaherkku! Tällä kertaa herkutellaan vegaanisella piirakalla, jonka täyte on unelmaisen mansikkainen. Sama täyte toimisi myös vegaanisena hyydykekakkuna, sillä sen rakenne on juuri sopivan napakka.

Vegaaninen mansikkapiirakka

Pohja:
125 g maidotonta margariinia
1 dl Dansukker taloussokeria
2 rkl soijajogurttia, soijarahkaa tai hedelmäsosetta
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

Täyte:
750 g tuoreita mansikoita
2 ½ dl soijavispiä (esim. Alpro)
2 tl Dansukker vaniljasokeria
2 ½ dl Dansukker hyytelösokeria
4 rkl perunajauhoja

Pinnalle:
tuoreita mansikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker hyytelösokeria
valkoisia syreeninkukkia


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijajogurtti ja jauhot. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla, niin saat leikattua piirakasta helpommin paloja. Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet kiinni taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana. Suikaleet voivat ulottua vuoan reunaa korkeammalle, tämä suojaa reunaa palamiselta.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota leivinpaperit.

Soseuta mansikat. Laita mansikkasose, soijavispi ja vaniljasokeri kattilaan. Yhdistä hyytelösokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna mansikkaseos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää käsivispilällä koko ajan sekoittaen hyytelösokeriseos. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa hyvin sekoittaen.

Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt (voit valmistaa piirakan tähän vaiheeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä).

Asettele tortun päälle viipaloituja mansikoita. Osan mansikoista voi leikata ruusuiksi: aseta mansikka kärki ylöspäin leikkuualustalle ja leikkaa ulkoreunasta alkaen lovia terälehdiksi. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele kiilteellä tortun pinta kauttaaltaan. Asettele lopuksi päälle mansikkaruusut ja koristele syreeninkukilla.

Tortun leikkaaminen helpottuu, kun nostat sen leivinpaperin avulla kakkulautasellen ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat