17.01.2018   10 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Vatruskat + pasteijat = patruskat


Vatruskat ovat karjalaisen keittiön helmiä – olen ihastunut niiden pehmeään perunataikinaan. Perinteiset vatruskat täytetään riisillä. Kyse on siis eräänlaisesta karjalanpiirakan ja pasteijan risteytyksestä. Tähän reseptiin halusin uusia makuja, joten muokkasin täytettä vielä lisää pasteijoiden suuntaan lisäämällä mukaan sipulia ja kananmunaa/jauhelihaa. Näin vatruskoista tuli ”patruskoja”. 😉

Vinkki: Jos pidät pasteijoista, kannattaa kokeilla myös rahka-voitaikinaan tehtyjä muna-riisipasteijoita. Valmista pakastevoitaikinaakin voi hyödyntää.

20 kappaletta

Taikina:
800 g perunoita
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
1 muna

Täyte:
1½ dl vettä
¼ tl suolaa
½ dl puuroriisiä
1½ rkl voita
½ tl aromisuolaa
½ sipulia
2 pientä munaa TAI 100 g jauhelihaa + mustapippuria

Voiteluun:
voisulaa


Kuori ja keitä perunat ja soseuta perunansurvimella. Anna jäähtyä. Tee tässä vaiheessa täyte.

Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja puuroriisi. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Sekoita lämpimään riisiin voi ja aromisuola.

Hienonna sipuli. Valmista joko muna- tai lihatäyte.

Munatäyte: Keitä munat koviksi (noin 8 minuuttia). Upota ne kylmään veteen ja kuori. Hienonna haarukalla painellen. Kuullota sipulia hetken aikaa pannulla öljytilkassa. Sekoita munat ja sipuli riisin joukkoon.

Lihatäyte: Kypsennä jauheliha pannulla ja mausta mustapippurilla. Lisää sipuli loppuvaiheessa jauhelihan joukkoon pehmenemään. Yhdistä jauheliha-sipuliseos ja riisi.

Lisää muusiin suola ja vehnäjauhot. Sekoita kädellä vaivaten joukkoon voi ja muna.

Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se 20 osaan.

Painele palat pellille leivinpaperin päälle noin 0,5 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Laita noin ruokalusikallinen täytettä taikinaympyrän toiselle puoliskolle. Nosta toinen puoli päälle ja painele reuna umpeen sormella.

Paista 250 asteessa 15 minuuttia.

Sivele pinnalle paiston jälkeen voisulaa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat