15.04.2015   5 kommenttia Kategoria: Lapset,  Pullat, munkit ja donitsit,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Värikkäät vappumunkit



Vinkit:

  • Jos haluat kuorrutetta munkin koko pinnalle, voit tehdä pursotuksen esimerkiksi rengaskuviona. Valmista kuorrutetta silloin isompi annos ja jaa osiin niin, että teet keskelle tulevaa väriä vähiten ja ulommas tulevaa eniten.
  • Kuvassa näkyvän vappusiman ohje löytyy linkin takaa omana reseptinään.

Sateenkaarimunkit

15 kappaletta

Taikina:
100 g voita tai margariinia
2 ½ dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1 dl fariinisokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 muna
7 ½ dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
700-900 ml rypsiöljyä

Täyte:

½ prk (à 340 g) lemon curd -tahnaa tai vadelmamarmeladia

Koristelu:
½ dl valkuaista
4 dl tomusokeria
pastavärejä (keltainen, pinkki, sininen)

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää fariinisokeri, mausteet ja muna. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan vispilällä vatkaten. Vatkaa taikinaa hetken aikaa. Lisää sitten loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

Leivo taikinasta pitkä tanko. Leikkaa se noin 15 osaan. Pyörittele paloista käsiesi välissä pullia. Laita pullat uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia ennen paistamista.

Vaihekuvia munkin paistosta ja täyttämisestä löydät tähtimunkkien ohjeesta. Kaada laakeaan teräskattilaan öljyä sen verran, että munkit eivät kelluessaan kosketa pohjaa. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Öljy on oikean lämpöistä, kun pikkumunkki paistuu kypsäksi minuutissa. Pidä kattilan kansi lähellä siltä varalta, että öljy syttyy palamaan.

Nosta munkki öljyyn varovasti reikäkauhalla tai käsilläsi. Paista kattilan koosta riippuen 2-4 munkkia kerrallaan. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkki reikäkauhalla toisinpäin. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään. Imeytä ylimääräinen öljy kierittelemällä munkkia talouspaperilla vuoratussa kulhossa.

sima-munkit-vaihe-9

Kiinnitä pursotuspussiin täyteterä liittimen avulla. Laita pussiin sitruunatahnaa tai marmeladia ja sulje toinen pää pussinsulkijalla. Työnnä terä munkin sisään sivureunasta ja pursota tahnaa reilun teelusikallisen verran.

Yhdistä valkuainen ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Jaa viiteen yhtä suureen osaan. Värjää sateenkaaren sävyihin pastaväreillä. Huomioi, että jos käytät nestemäisiä värejä, kuorrutteesta tulee löysempää ja joudut lisäämään tomusokeria. Violetin saat yhdistämällä pinkkiä ja sinistä ja vihreän keltaisesta ja sinisestä. Laita kuorrutteet pieniin pakastus- tai pursotuspusseihin ja leikkaa jokaisen pussin kulmaan/päähän pieni aukko.

sima-munkit-vaihe-10 sima-munkit-vaihe-11

Koristele munkit sateenkaarilla. Raitojen järjestys on seuraava: vaaleanpunainen, keltainen, vihreä, sininen ja violetti.

sima-munkit-vaihe-12

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat