26.04.2011   17 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Makeat piirakat,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Vapun murobrownies


Tämän leivonnaisen idea syntyi ajatuksesta yhdistää kaksi pikkuleipätaikinaa ja tehdä niistä ”kerrospiirakka”. Leivonnaisella on monta muotoa: sen voi tarjoilla piirakkana tai leikata leivoksiksi. Pikkuleipien kaltaisia makupaloja syntyy leikkaamalla piiras pieniksi kuutioiksi. Paloittelu helpottuu, jos paistamisen tekee reunavuoassa. Jujuna on ehdottomasti se, että brownies-kerroksen jättää hieman raa’aksi. Ihanaa, makeaa herkkua!

Brownies-piirakka

Murotaikinakerros:
125 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Brownies-kerros:

4 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
175 g sulatettua margariinia
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl kevytkermaa tai maitoa
130 g tummaa suklaata rouheena
½ dl kookoshiutaleita (korvata voi kaurahiutaleilla, mantelirouheella/lastuilla tai muilla pähkinöillä)

Pursotukset:

2 ½ dl Flora Vispiä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
pinkkiä ja violettia pastaväriä


Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla voidellun piirakka/reunavuoan (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm) pohjalle. Esipaista murotaikinakerrosta 200 asteessa alatasolla n. 10 minuuttia (murotaikinan ei tarvitse saada juurikaan väriä).

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan fariini- ja vaniljasokeri ja lisää munat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää seokseen kevytkerma/maito ja jauhoseos muutamassa erässä. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi.

Levitä brownies-seos pohjan päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Brownies-taikinan tulee jäädä keskeltä hieman raa’aksi.

Mausta Flora Vispi vaniljasokerilla. Vatkaa löysäksi vaahdoksi ja sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Jaa vaahto kahteen kulhoon ja värjää eri värisiksi. Jatka vaahdotusta tarpeen mukaan. Pyöreällä tyllalla pursotettaessa vaahto voi jäädä hieman normaalia löysemmäksi, jolloin ”nauhasta” tulee sileää.

Lusikoi toinen vaahdoista pursotuspussiin, jossa on n. 6 mm kokoinen tylla. Pursota kiehkuraista nauhaa piirakan päälle.

Tyhjennä pussi välillä ja täytä toisella vaahdolla ja pursota samaan tapaan.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat