19.10.2012   16 kommenttia Kategoria: Halloween,  Täytekakut

Vanukaskummitus


Kummitukset – niitä Kinuskikissa rakastaa! Tällainen kaapuniekka bongattiin tänään meiltä. Lakanan alta löytyvä vanukastäyte oli uusi kokeilu. Yksi vanukastäyteohjehan täältä jo löytyy, mutta ajattelin viedä vanukasmaisuuden vielä pidemmälle. Tarkemmin ottaen täyte on pelkkää vanukasta. 😉 Asian ratkaisi, kun löysin S-marketista X-tra-merkkisen säästöpakkauksen (1,79 € / 750 g), yksittäisinä purkkeina täyte tulisikin turhan kalliiksi. Makuina tuossa jättipakkauksessa olivat vanilja ja kaakao – oivallinen lopputulos voisi syntymä myös näiden yhdistelmästä. Liivatetta joukkoon ja maailman helpoin täyte oli valmis. Pikkukisulini kehräsivät pelkästä vanukkaasta, mutta vanukaskerroksen alle sopisi ihanasti esimerkiksi mansikkasurvos tai hedelmäpalat.

Vaniljavanukaskakku

Pohja:
1 kaakaolevykakkupohja

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
6 liivatelehteä
1 ½ prk (à 750 g) vaniljavanukasta
¾ dl vettä

Kuorrutus ja koristelu:
1 dl kuohukermaa
pieni pala mustaa marsipaania (tai Kick-lakritsia)
500 g vaahtokarkkimassaa, (Katso myös itsetehdyn vaahtokarkkimassan ohje.)


Valmista levykakkupohja kaakaoversiona erillisen ohjeen mukaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita vatkaimella vanukkaaseen.

Vuoraa korkea ja kapea kulho (tilavuus 2 litraa) kelmulla.

Leikkaa levykakkupohjasta ympyröitä. Jotta saat kaiken pohjan käytettyä, osan ympyröistä voi muodostaa erillisistä paloista. Kokoa kakku kulhoon laittamalla vuorotellen pohja- ja vanukaskerroksia.  Kostuta pohjakerrokset vaniljamaidolla. Laita päällimmäiseksi pohjakerros. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.


Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut ympäriltä.

Kaiverra silmien kohdalle kolot. Laita lusikalliset kakun päälle, niin saat samalla muotoiltua kakulle lisää korkeutta.

Vaahdota kerma ja levitä se kakun pinnalle. Näin saat tarttumapinnan kuorrutteelle ja estät täytekerroksia näkymästä kuorrutteen läpi.

Kauli mustasta marsipaanista ohuet palat silmien kohdalle. Paina ne kakkuun kiinni.

Kauli vaahtokarkkimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Mittaa kakun ulkopinta käyttämääsi kulhoa apuna käyttäen ja kauli vaahtokarkkimassa halkaisijaltaan saman kokoiseksi.

Tasoita reuna leikkaamalla se siistiksi. Leikkaa levyyn kaksi aukkoa silmiksi.

Nosta levy kakun päälle niin, että aukot osuvat mustien ”silmälappujen” kohdalle. Jätä helmaan laskoksia ja asettele se alareunasta lainehtivaksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat