29.06.2010   5 kommenttia Kategoria: Koristeet
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio

Vaniljankukat ja vaniljatangot


Ainekset ja tarvikkeet:

  • valkoista sokerimassaa
  • tomusokeria
  • keltaista ja valkoista tomuväriä
  • kukkamuotti, jossa on pyöreäkärkiset terälehdet (tai sydänmuotti)
  • sokerikuorrutetta tuubissa
  • kaulin ja alusta
  • alumiinifoliota
  • Brunbergin tummaa suklaata
  • leivinpaperiaKauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla n. 1 mm paksuksi levyksi. Ota kuvioita muotilla. Vaniljankukkiin ei löydy valmista muottia, mutta voit hyödyntää muita muotteja. Tässä on käytetty lumpeenkukkamuottia. Leikkasin terälehdet kahdeksi irralliseksi lehdeksi. Voit käyttää myös sydänmuottia eli halkaista sydämen kahdeksi terälehden muotoiseksi kappaleeksi.

Pyöristä terälehteä muotoilusienen päällä koveraksi pallopäisellä työkalulla. Tee liike pystysuunnassa – näin terälehti venyy samalla hieman pituutta.

Muotoile alumiinifoliosta kuppi kukan kuivattamista varten. Laita sokerimassapallukka kupin pohjalle ja painele irralliset terälehdet (yht. 5 kappaletta) siihen. Käytä tarvittaessa liimana sokerikuorrutetta.

Kukkien keskelle tulevat ”kupit” teet seuraavasti: Pyörittele käsissäsi sokerimassapallo. Paina palloa työkalulla siten, että se painuu pallon sisään ja pallosta muotoutuu pieni kuppi. Ohenna kupin ulkoreunoja sormillasi ja käännä niitä samalla ulospäin.


Anna osien kovettua muutamasta tunnista seuraavaan päivään.

Sekoita keltaisesta ja valkoisesta tomuväristä vaaleankeltainen väriseos. Tupsuttele sitä terälehtien keskiosaan.

Maalaa kuppiosat vaaleankeltaisiksi ja laita kirkasta keltaista varjostukseksi ulkoreunoihin.

Liimaa keskiosa paikoilleen nokareella sokerikuorrutetta.

Vaniljatangot voi tehdä Brunbergin tummasta suklaasta. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaa pursotuspussiin, jossa on 2-3 millin kokoinen pyöreä tylla. Voit käyttää pursotukseen myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat vastaavan kokoisen aukon.

Pursota tangot leivinpaperin päälle. Saat tankoihin kolmiulotteisuutta, kun et aseta leivinpaperia tasaisesti pöydän pinnalle vaan kierrät sitä hieman ”aalloille”. Alle kannattaa kuitenkin laittaa leikkuulauta tai muu tasainen alusta, jonka päällä tangot on helppo nostaa jääkaappiin kovettumaan.

Kun suklaa on kovettunut jääkaapissa, irrota tangot leivinpaperista ja asettele ne yhdessä vaniljankukkien kanssa kakun koristeiksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvontaHeinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat