08.11.2016   12 kommenttia

Vaniljamassa-tempauksessa huikea reseptisaalis!


leipomopalkinto3

Jos Kinuskikissa olisi multimediasovellus, niin tyytyväinen myhäilyni olisi varmasti humissut taustalla koko lokakuun. Vaniljamassa-aiheisen tempauksen reseptit olivat nimittäin niin huippuja! Ihan huikeaa panostusta, Kultakinuskit! Tietenkin olen hyvilläni myös siitä, että vaniljamassa sai teiltä niin ylistävää palautetta. Varmasti monelle tämä oli ensimmäinen kosketus uutuusmassaan – toivottavasti ei viimeinen!

Mutta asiaan eli palkintoihin. On sanomattakin selvää, että oli vaikeaa poimia joukosta vain muutama resepti. Päätin lähestyä asiaa reseptien tarjoamien ideoiden kautta ja palkita reseptejä, joissa vaniljamassa tuli esiin erilaisissa käyttötarkoituksissa. Yhteistä palkituille resepteille onkin oikeastaan se, että jokainen onnistui tavalla tai toisella yllättämään. Tunnustukset menevät siis tällä kertaa seuraaviin leipomoihin:

Kinuskileipomo mariksen idea karkkien yhdistämisestä vaniljamassaan avasi täysin uusia portteja massan käyttöön. Fantasiapikkuleipien lajitelmasta näkyy, miten erilaisia koristeluita tällä oivalluksella syntyy. Onneksi edessä on monet joulupiparitalkoot, joissa pääsee hyödyntämään ”mariksen oppeja”. Maris saa inspiroivasta ohjeestaan kiitokseksi Unelmien Talo&Koti -lehden vuosikerran.

Vaniljamassasta nauhaa pastakoneella… Tätäkin kokeili Kinuskileipomo sokeriruusu testaillessaan rohkeasti ideoita vaniljakakkuunsa. Kakun koristelu syntyi lopulta kukista ja lehdistä raikkaan syksyisellä väripaletilla. Koristeisiin on hyödynnetty vaniljamassan useita värejä ja lisäsävyjä on haettu pastaväreillä. Kympin kakku! Sokeriruusulle lähetetään palkinnoksi vaaleanpunainen Kinuskikissa-kori.

Vaniljamassaa löytyy Kinuskileipomo pulla_hiiren leipomasta vaniljaisesta omenatortusta enemmänkin kuin päältäpäin arvaisi. Tässä kääretortussa massa on nimittäin valjastettu täytteeksi. Tämä resepti palkitaan Toivepuodin lahjakortilla.

Monet kiitokset osallistujille ja onnea voittajille!

Vaniljaisin terkuin
Kinuskikissa