12.04.2017   3 kommenttia Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Lapset,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Vaniljakuorrutetut suklaanamuset


Nämä kahvipöydän pienet makeat suupalat on naamioitu karkeiksi vaniljamassan avulla. Olen tykästynyt vaniljamassan makuun niin, että välillä tulee kuorrutetta napsittua ihan sellaisenaan. Siksi mietinkin, että miksei massasta voisi tehdä makeisia, joissa sillä olisi selkeä makuun perustuva rooli. Yhdistin vaniljamassan tummaan suklaaseen, joka tasapainottaa makeutta.

Namuset ovat myös hyvä keino hyödyntää kakun kuorruttamisesta yli jääneet massat. Nyt kun massojen väripalettiin saatiin mukaan myös turkoosi, niin karkkien sävymaailmaan löytyy vaihtoehtoja juhlien teeman mukaan. Halutessaan karkit voisi vielä koristella värikkäällä melts-sulalla. Klikkasin reseptin myös joulu-kategoriaan, sillä tällä samalla idealla saisi myös hauskoja kuusenkoristeita.

Vinkki: Kinuskikissan vaniljamassa on gluteenitonta ja maidotonta. Tummaksi suklaaksi käy esimerkiksi Pandan tumma suklaa tai muu perussuklaa.

50 kappaletta

Ainekset:
100 g tummaa suklaata
½ dl + 2 tl glukoosisiirappia
150 g Kinuskikissan auringonkeltaista vaniljamassaa
150 g Kinuskikissan ruohonvihreää vaniljamassaa


Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi pieni määrä kerrallaan. Anna jäähtyä välillä sekoitellen, jotta massa jähmettyy helposti käsiteltäväksi. Aluksi se on tarttuvaa ja notkeaa, mutta muuttuu pikku hiljaa rakenteeltaan ”muovailuvahamaiseksi”. Kun massa on muuttunut paksummaksi, voit kääriä sen kelmuun, jotta pinta ei kuivahda. Säilytä huoneenlämmössä.

Rullaa suklaamassasta noin 1 cm:n paksuisia tankoja. Leikkaa tangot pätkiksi ja painele paloja peukaloilla hieman litteämmiksi.

Kauli vaniljamassa leivinpaperin tai leivonta-alustan päällä ohueksi suikaleen muotoiseksi levyksi (suikaleen leveys ainakin 6 cm). Asettele suikaleen päälle jonoon suklaapaloja siten, että väleihin jää noin 3,5 cm rakoa.

Käännä suikaleen reuna suklaapalojen yli ja painele sormella massan liitoskohta umpeen.

Leikkaa ylimääräinen kaistale pois. Erota karkit toisistaan veitsellä leikkaamalla.

Nipistä/kierrä ”käärepaperin” päädyt sykeröille. Nipistämisessä voi hyödyntää muotoilutyökaluja (tai vaikka kahden aterimen varsiosia), jos sormilla operointi tuntuu kömpelöltä.

Vinkki: Anna karkkien kovettua huoneenlämmössä yön yli ja solmi päätyihin narut ripustamista varten. Namuset koristavat kauniisti esimerkiksi pajunkissoja tai joulukuusta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat