06.01.2009   56 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Vaniljainen marjapiirakka


Suklaaleivonnaiset ovat olleet blogissani paljon esillä, mutta nyt tarjoilen vaihteeksi marjaherkkua, joka kyllä viettelee suklaan ystävänkin. Piirakkaa tarjosi eräs ystäväni kymmenisen vuotta sitten (terveiset, jos tunnistat!) ja sen jälkeen olen tehnyt marjapiirakan aina tätä ohjetta noudattaen. Ihmeellistä, että näinkin yksinkertaisista raaka-aineista syntyy niin hyvä lopputulos. Uskoisin, että salaisuus piilee erilaisten marjojen yhdistelmässä ja vaniljatuorejuustossa niiden vastapainona. Tuorejuuston voisi myös sekoittaa marjojen joukkoon, mutta nokareina se nousee paremmin esiin mukavina sattumina ja on visuaalisestikin kivan näköinen. Piirakka maistuu sellaisenaankin, mutta kylmä vaniljajäätelö lämpimän piirakan kanssa kruunaa makunautinnon.

Tehdessäni tätä nimenomaista piirakkaa olivat munat päässeet loppumaan, mutta huomasin pohjan onnistuvan hyvin ilman munaakin. Kaapista löytyi avattu mascarpone-juustopurkki, josta käytin puolet munaa korvaamaan. Mascarpone maistui vienosti valmiissa piirakassa, kannattaa kokeilla näinkin!

Pohja:
murotaikina (munan tilalla 125 g mascarpone-juustoa)

Täyte:
8 dl sokeroimatonta marjasekoitusta (esim. vadelmia, mustikoita ja mansikoita)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl kermaa


Valmista murotaikina linkistä löytyvän ohjeen mukaan. Levitä kevyesti painellen voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Älä esipaista.

Sekoita marjojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Kaada murotaikinapohjan päälle. Yhdistä vaniljatuorejuusto ja kerma ja lusikoi nokareina vuokaan marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu ennen aikojaan.


Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat