Suklaaleivonnaiset ovat olleet blogissani paljon esillä, mutta nyt tarjoilen vaihteeksi marjaherkkua, joka kyllä viettelee suklaan ystävänkin. Piirakkaa tarjosi eräs ystäväni kymmenisen vuotta sitten (terveiset, jos tunnistat!) ja sen jälkeen olen tehnyt marjapiirakan aina tätä ohjetta noudattaen. Ihmeellistä, että näinkin yksinkertaisista raaka-aineista syntyy niin hyvä lopputulos. Uskoisin, että salaisuus piilee erilaisten marjojen yhdistelmässä ja vaniljatuorejuustossa niiden vastapainona. Tuorejuuston voisi myös sekoittaa marjojen joukkoon, mutta nokareina se nousee paremmin esiin mukavina sattumina ja on visuaalisestikin kivan näköinen. Piirakka maistuu sellaisenaankin, mutta kylmä vaniljajäätelö lämpimän piirakan kanssa kruunaa makunautinnon.
Tehdessäni tätä nimenomaista piirakkaa olivat munat päässeet loppumaan, mutta huomasin pohjan onnistuvan hyvin ilman munaakin. Kaapista löytyi avattu mascarpone-juustopurkki, josta käytin puolet munaa korvaamaan. Mascarpone maistui vienosti valmiissa piirakassa, kannattaa kokeilla näinkin!
Hyvä, että kaivellaan vanhempiakin ohjeita esiin. 😊 Minäpä päivitän ohjeen, kun tuota tuotetta ei tosiaan ole enää saatavilla. Vaniljatuorejuusto on lähin vastine, mutta rahkallakin varmasti onnaa, kuten Apukissat veikkailivat.