08.06.2010   151 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Vaniljainen mansikkakeikaus


mansikkakeikaus1mansikkakeikaus2mansikkakeikaus3

Helpot ja näyttävät kakut ovat haaste, johon Kinuskikissa pyrkii lukijoiden toiveesta vastaamaan. Aina tehtävä ei ole helppo, mutta kesän tuoreet marjat helpottavat sitä kummasti. Tästä kakun koristelu ei kyllä enää helpommaksi muutukaan, sillä oikeastaan kakkua ei tarvitse koristella lainkaan. Kulho vuorataan ennen täyttämistä mansikansiivuilla ja ne hoitavat koristelutehtävän puolestasi. Kakun voi täyttää kulhoon jo vaikka edellispäivänä. Kulhossa kakku on myös helppo kuljettaa esimerkiksi piknikille, mökille tai kutsuille viemiseksi.

Lue ohjeen lopusta vielä lisää vinkkejä!

Mansikkakeikauskakku

Pohja:
1 tumma levykakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
7 liivatelehteä
3 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa
450 g mansikoita (n. 4 ½ dl sosetta)
sokeria maun mukaan

Pinta:
300-400 g mansikoita


Paista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan kaakaoversiona. Anna pohjan jäähtyä.

Vuoraa kulho (tilavuus n. 2 litraa) kelmulla. Leikkaa pinnalle tulevista mansikoista siivuja. Asettele ne tiiviisti kulhon reunoja vasten. Voit käyttää jämäpalat täytteeseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Soseuta mansikat. Ota mansikkasoseesta reilun desin verran erilleen kattilaan ja sekoita loput täytteeseen. Lisää sokeria maun mukaan.

Kuumenna loput mansikkasoseesta kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää kattilaan. Kiehauta tarvittaessa uudestaan, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet soseeseen. Sekoita sitten pienissä erissä samalla vatkaten täytteeseen.

Kaada vuoan pohjalle täytettä. Kokoa kakku laittamalla vuorotellen pohja- ja täytekerros. Leikkaa levykakkupohjasta sopivan kokoisia ympyröitä hyödyntäen esimerkiksi lautasta. Jätä pohjaympyrät kuitenkin halkaisijaltaan sen verran pieniksi, että mansikkareunuksen ja pohjan väliin mahtuu täytettä. Näin valmiissa kakussa mansikoiden taustana on tasainen vaaleanpunainen täytepinta. Kostuta vaniljamaidolla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista päältä kelmu.

Vinkki1: Kootessasi kakun 2 litran kulhoon, jää pohjasta jämäpaloja juuri sen verran, että niistä syntyy yksi juustokakkupohja (24 cm vuokaan). Kun teet täytteen seuraavilla määrillä saat yhden keikauskakun lisäksi yhden mansikkajuustokakun, jonka voit hyydyttämisen jälkeen laittaa vaikka pakkaseen tulevia kutsuja varten: 11 liivatelehteä, 5 dl vaniljakastiketta, 400 g rahkaa ja 700 g mansikoita.

Vinkki 2:
Pohjan ylijäämäpalat voi myös pakastaa sellaisenaan tulevaa käyttöä varten.

Vinkki 3: Käytä täytteeseen esimerkiksi edellisen kauden pakastemansikat. Alkukesästä tuoreet mansikat ovat vielä hinnoissaan, joten pakastemansikat kelpaavat siihen hyvin. Pakastemarjoja käyttäessäsi tarkista, että soseen määrä on desilitroissa ohjeen mukainen. Pintakoristelu onnistuu kuitenkin vain tuoreista marjoista.

Vinkki 4: Tuoreilla marjoilla koristeltua keikauskakkua ei voi pakastaa, sillä mansikat lösähtävät pakkasessa.

Vinkki 5: Sokerin määrän voit ratkaista makusi mukaan. Makeiden suomalaisten mansikoiden kanssa täyte ei välttämättä vaadi ylimääräistä sokeria, sillä vaniljakastike ja -rahka ovat itsessään makeita.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat