Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Vaniljainen mansikkakeikaus

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaniljainen mansikkakeikaus

8.6.2010



Helpot ja näyttävät kakut ovat haaste, johon Kinuskikissa pyrkii lukijoiden toiveesta vastaamaan. Aina tehtävä ei ole helppo, mutta kesän tuoreet marjat helpottavat sitä kummasti. Tästä kakun koristelu ei kyllä enää helpommaksi muutukaan, sillä oikeastaan kakkua ei tarvitse koristella lainkaan. Kulho vuorataan ennen täyttämistä mansikansiivuilla ja ne hoitavat koristelutehtävän puolestasi. Kakun voi täyttää kulhoon jo vaikka edellispäivänä. Kulhossa kakku on myös helppo kuljettaa esimerkiksi piknikille, mökille tai kutsuille viemiseksi.

Lue ohjeen lopusta vielä lisää vinkkejä!

Mansikkakeikauskakku

Pohja:
1 tumma levykakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
7 liivatelehteä
3 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa
450 g mansikoita (n. 4 ½ dl sosetta)
sokeria maun mukaan

Pinta:
300-400 g mansikoita


Paista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan kaakaoversiona. Anna pohjan jäähtyä.

Vuoraa kulho (tilavuus n. 2 litraa) kelmulla. Leikkaa pinnalle tulevista mansikoista siivuja. Asettele ne tiiviisti kulhon reunoja vasten. Voit käyttää jämäpalat täytteeseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Soseuta mansikat. Ota mansikkasoseesta reilun desin verran erilleen kattilaan ja sekoita loput täytteeseen. Lisää sokeria maun mukaan.

Kuumenna loput mansikkasoseesta kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää kattilaan. Kiehauta tarvittaessa uudestaan, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet soseeseen. Sekoita sitten pienissä erissä samalla vatkaten täytteeseen.

Kaada vuoan pohjalle täytettä. Kokoa kakku laittamalla vuorotellen pohja- ja täytekerros. Leikkaa levykakkupohjasta sopivan kokoisia ympyröitä hyödyntäen esimerkiksi lautasta. Jätä pohjaympyrät kuitenkin halkaisijaltaan sen verran pieniksi, että mansikkareunuksen ja pohjan väliin mahtuu täytettä. Näin valmiissa kakussa mansikoiden taustana on tasainen vaaleanpunainen täytepinta. Kostuta vaniljamaidolla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.



Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista päältä kelmu.

Vinkki1: Kootessasi kakun 2 litran kulhoon, jää pohjasta jämäpaloja juuri sen verran, että niistä syntyy yksi juustokakkupohja (24 cm vuokaan). Kun teet täytteen seuraavilla määrillä saat yhden keikauskakun lisäksi yhden mansikkajuustokakun, jonka voit hyydyttämisen jälkeen laittaa vaikka pakkaseen tulevia kutsuja varten: 11 liivatelehteä, 5 dl vaniljakastiketta, 400 g rahkaa ja 700 g mansikoita.

Vinkki 2:
Pohjan ylijäämäpalat voi myös pakastaa sellaisenaan tulevaa käyttöä varten.

Vinkki 3: Käytä täytteeseen esimerkiksi edellisen kauden pakastemansikat. Alkukesästä tuoreet mansikat ovat vielä hinnoissaan, joten pakastemansikat kelpaavat siihen hyvin. Pakastemarjoja käyttäessäsi tarkista, että soseen määrä on desilitroissa ohjeen mukainen. Pintakoristelu onnistuu kuitenkin vain tuoreista marjoista.

Vinkki 4: Tuoreilla marjoilla koristeltua keikauskakkua ei voi pakastaa, sillä mansikat lösähtävät pakkasessa.

Vinkki 5: Sokerin määrän voit ratkaista makusi mukaan. Makeiden suomalaisten mansikoiden kanssa täyte ei välttämättä vaadi ylimääräistä sokeria, sillä vaniljakastike ja -rahka ovat itsessään makeita.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 12 henkilölle 150

Avainsanat

JuhannusJuhannuskakkuKesäkakkuKulhokakkuMansikkakakkuRetkieväs

Ainesosat

MansikkaVanilja

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäTäytekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Jaa

 
 

Kommentit (150)

Kinuskikissa16.5.2019 12:23

Lotta: arvioisin, että tämä on 12 hengen kakku. Ja tämähän on siis tehty 2 litran kulhoon. Jos teet vaikka 1,5-kertaisen annoksen 3 litran kulhoon, niin saisit yhden kakun riittämään 18 hengelle. Niitä tarvitsisit 3 kpl. Liivatteen ansiosta isompikin kakku pysyy kyllä kasassa.

Lotta Loppan Gustavsson16.5.2019 08:37

Moikka,
Tämä vaikuttaisi yksinkertaiselta ja helpolta tehdä kun ei oikein voimat eikä aika riitä. Näyttää tosi upeelta. Olisiko sulla vinkkejä antaa kun pitäisi 50-60 hengelle tehdä, eikä säilytystilaa niin paljon ole, ajattelin jos pystyisi tekemään vaikka 3 isompaa kakkua? Voitko yhtään auttaa määrissä ja minkä kokoisiin kulhoihin pystyy tekee, pitääkö liivate kasassa jos tekee isomman kakun?
tuhannet kiitokset muuten kaikista ideoista ja inspiraatiosta 🙂

Kinuskikissa3.6.2016 19:06

jminna: juu, eiköhän se onnistu. 🙂

jminna3.6.2016 11:28

Onnistuisiko tämä tuplasti tehtynä 4 litran kulhossa? 🙂

Kinuskikissa2.6.2016 17:24

Heidi: suoraan tuollaista ohjetta minulta ei löydy, joten joudut vähän soveltamaan. Mansikat voi korvata vadelmilla ja lisätä valkosuklaata. Liivatetta voisi vähentää yhden / 100 g suklaata?

Heidi Toivonen1.6.2016 08:46

Hei!
Onkohan tämä kakku mahdollista tehdä vadelma-valkosuklaa täytteellä?
Jos on niin minkähänlaisella ohjeella? 🙂

Kinuskikissa24.9.2015 21:58

puudelileipuri: suhtaudun pienellä varauksella juustokakkumaisen täytteen ja sokerimassan yhdistelmään. Epäilen, että sokerimassa alkaa melko pian sulaa, tosin näissäkin on merkkien välillä eroja. Jos onnistut levittämään pinnalle kreemin, se toimisi eristeenä. Nyt en osaa varmasti luvata, miten helposti kreemi tarttuu sileään pintaan. Varmin tapa olisi koristella kakku kermapursotuksin. Tai valita jokin toinen kakkuohje pohjaksi, jossa on esimerkiksi kääretorttupaloista tehty pinta. Siihen tarttuu kreemikin.

puudelileipuri24.9.2015 21:46

Kiitos jo saamistani vastauksista! Sen vielä haluan varmistaa, että enkö voi tehdä niinkin, että jätän ”koristeet” kokonaan täyttövaiheessa pois ja teen nuken hameen sokerimassalevystä, jonka asettelen sitten tarjoilupäivänä keikauksen vaaleanpunaisen täytekerroksen päälle?

Kinuskikissa24.9.2015 20:14

puudelileipuri: sokerimassa ei kestä täytteen ympäröimänä sulamatta sen joukkoon, joten se vaihtoehto kannattaa unohtaa. Viinirypäleet kuulostavat kivalta idealta!

maris24.9.2015 16:07

puudelileipuri: Minulle tuli myös mieleen nuo viinirypäleet, kun eilen vaihtoehtoja mietin. Käsittääkseni kiivin lisäksi ananas, mango ja papaija vaikuttavat negatiivisesti hyytymisen. Lämmittäminen kai tuhoaa entsyymit, mutta se nyt ei oikein tässä taida olla mahdollista.
Tuosta sokerimassasta en osaa sanoa miten onnistuisi. Samaa mietin kuin sinäkin, että kostuuko liikaa. Mutta viisaammat vastatkoot paremmin 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Vaniljainen mansikkakeikaus

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaniljainen mansikkakeikaus

8.6.2010



Helpot ja näyttävät kakut ovat haaste, johon Kinuskikissa pyrkii lukijoiden toiveesta vastaamaan. Aina tehtävä ei ole helppo, mutta kesän tuoreet marjat helpottavat sitä kummasti. Tästä kakun koristelu ei kyllä enää helpommaksi muutukaan, sillä oikeastaan kakkua ei tarvitse koristella lainkaan. Kulho vuorataan ennen täyttämistä mansikansiivuilla ja ne hoitavat koristelutehtävän puolestasi. Kakun voi täyttää kulhoon jo vaikka edellispäivänä. Kulhossa kakku on myös helppo kuljettaa esimerkiksi piknikille, mökille tai kutsuille viemiseksi.

Lue ohjeen lopusta vielä lisää vinkkejä!

Mansikkakeikauskakku

Pohja:
1 tumma levykakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
7 liivatelehteä
3 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa
450 g mansikoita (n. 4 ½ dl sosetta)
sokeria maun mukaan

Pinta:
300-400 g mansikoita


Paista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan kaakaoversiona. Anna pohjan jäähtyä.

Vuoraa kulho (tilavuus n. 2 litraa) kelmulla. Leikkaa pinnalle tulevista mansikoista siivuja. Asettele ne tiiviisti kulhon reunoja vasten. Voit käyttää jämäpalat täytteeseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Soseuta mansikat. Ota mansikkasoseesta reilun desin verran erilleen kattilaan ja sekoita loput täytteeseen. Lisää sokeria maun mukaan.

Kuumenna loput mansikkasoseesta kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää kattilaan. Kiehauta tarvittaessa uudestaan, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet soseeseen. Sekoita sitten pienissä erissä samalla vatkaten täytteeseen.

Kaada vuoan pohjalle täytettä. Kokoa kakku laittamalla vuorotellen pohja- ja täytekerros. Leikkaa levykakkupohjasta sopivan kokoisia ympyröitä hyödyntäen esimerkiksi lautasta. Jätä pohjaympyrät kuitenkin halkaisijaltaan sen verran pieniksi, että mansikkareunuksen ja pohjan väliin mahtuu täytettä. Näin valmiissa kakussa mansikoiden taustana on tasainen vaaleanpunainen täytepinta. Kostuta vaniljamaidolla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.



Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista päältä kelmu.

Vinkki1: Kootessasi kakun 2 litran kulhoon, jää pohjasta jämäpaloja juuri sen verran, että niistä syntyy yksi juustokakkupohja (24 cm vuokaan). Kun teet täytteen seuraavilla määrillä saat yhden keikauskakun lisäksi yhden mansikkajuustokakun, jonka voit hyydyttämisen jälkeen laittaa vaikka pakkaseen tulevia kutsuja varten: 11 liivatelehteä, 5 dl vaniljakastiketta, 400 g rahkaa ja 700 g mansikoita.

Vinkki 2:
Pohjan ylijäämäpalat voi myös pakastaa sellaisenaan tulevaa käyttöä varten.

Vinkki 3: Käytä täytteeseen esimerkiksi edellisen kauden pakastemansikat. Alkukesästä tuoreet mansikat ovat vielä hinnoissaan, joten pakastemansikat kelpaavat siihen hyvin. Pakastemarjoja käyttäessäsi tarkista, että soseen määrä on desilitroissa ohjeen mukainen. Pintakoristelu onnistuu kuitenkin vain tuoreista marjoista.

Vinkki 4: Tuoreilla marjoilla koristeltua keikauskakkua ei voi pakastaa, sillä mansikat lösähtävät pakkasessa.

Vinkki 5: Sokerin määrän voit ratkaista makusi mukaan. Makeiden suomalaisten mansikoiden kanssa täyte ei välttämättä vaadi ylimääräistä sokeria, sillä vaniljakastike ja -rahka ovat itsessään makeita.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 12 henkilölle 150

Avainsanat

JuhannusJuhannuskakkuKesäkakkuKulhokakkuMansikkakakkuRetkieväs

Ainesosat

MansikkaVanilja

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäTäytekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Jaa

 
 

Kommentit (150)

Kinuskikissa16.5.2019 12:23

Lotta: arvioisin, että tämä on 12 hengen kakku. Ja tämähän on siis tehty 2 litran kulhoon. Jos teet vaikka 1,5-kertaisen annoksen 3 litran kulhoon, niin saisit yhden kakun riittämään 18 hengelle. Niitä tarvitsisit 3 kpl. Liivatteen ansiosta isompikin kakku pysyy kyllä kasassa.

Lotta Loppan Gustavsson16.5.2019 08:37

Moikka,
Tämä vaikuttaisi yksinkertaiselta ja helpolta tehdä kun ei oikein voimat eikä aika riitä. Näyttää tosi upeelta. Olisiko sulla vinkkejä antaa kun pitäisi 50-60 hengelle tehdä, eikä säilytystilaa niin paljon ole, ajattelin jos pystyisi tekemään vaikka 3 isompaa kakkua? Voitko yhtään auttaa määrissä ja minkä kokoisiin kulhoihin pystyy tekee, pitääkö liivate kasassa jos tekee isomman kakun?
tuhannet kiitokset muuten kaikista ideoista ja inspiraatiosta 🙂

Kinuskikissa3.6.2016 19:06

jminna: juu, eiköhän se onnistu. 🙂

jminna3.6.2016 11:28

Onnistuisiko tämä tuplasti tehtynä 4 litran kulhossa? 🙂

Kinuskikissa2.6.2016 17:24

Heidi: suoraan tuollaista ohjetta minulta ei löydy, joten joudut vähän soveltamaan. Mansikat voi korvata vadelmilla ja lisätä valkosuklaata. Liivatetta voisi vähentää yhden / 100 g suklaata?

Heidi Toivonen1.6.2016 08:46

Hei!
Onkohan tämä kakku mahdollista tehdä vadelma-valkosuklaa täytteellä?
Jos on niin minkähänlaisella ohjeella? 🙂

Kinuskikissa24.9.2015 21:58

puudelileipuri: suhtaudun pienellä varauksella juustokakkumaisen täytteen ja sokerimassan yhdistelmään. Epäilen, että sokerimassa alkaa melko pian sulaa, tosin näissäkin on merkkien välillä eroja. Jos onnistut levittämään pinnalle kreemin, se toimisi eristeenä. Nyt en osaa varmasti luvata, miten helposti kreemi tarttuu sileään pintaan. Varmin tapa olisi koristella kakku kermapursotuksin. Tai valita jokin toinen kakkuohje pohjaksi, jossa on esimerkiksi kääretorttupaloista tehty pinta. Siihen tarttuu kreemikin.

puudelileipuri24.9.2015 21:46

Kiitos jo saamistani vastauksista! Sen vielä haluan varmistaa, että enkö voi tehdä niinkin, että jätän ”koristeet” kokonaan täyttövaiheessa pois ja teen nuken hameen sokerimassalevystä, jonka asettelen sitten tarjoilupäivänä keikauksen vaaleanpunaisen täytekerroksen päälle?

Kinuskikissa24.9.2015 20:14

puudelileipuri: sokerimassa ei kestä täytteen ympäröimänä sulamatta sen joukkoon, joten se vaihtoehto kannattaa unohtaa. Viinirypäleet kuulostavat kivalta idealta!

maris24.9.2015 16:07

puudelileipuri: Minulle tuli myös mieleen nuo viinirypäleet, kun eilen vaihtoehtoja mietin. Käsittääkseni kiivin lisäksi ananas, mango ja papaija vaikuttavat negatiivisesti hyytymisen. Lämmittäminen kai tuhoaa entsyymit, mutta se nyt ei oikein tässä taida olla mahdollista.
Tuosta sokerimassasta en osaa sanoa miten onnistuisi. Samaa mietin kuin sinäkin, että kostuuko liikaa. Mutta viisaammat vastatkoot paremmin 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa