Daim-murska antaa karamellimaisen maun vaniljaiselle täytevaahdolle. Yhdistä makea täyte esimerkiksi raikkaisiin tuoreisiin marjoihin tai marjasoseella maustettuun täytevaahtoon.
23.5.2017
Täyte on reilu, joten siitä riittää isompaankin (halkaisija 26 cm) kakkuun.
Täyte on reilu, joten siitä riittää isompaankin (halkaisija 26 cm) kakkuun.
Daim-murska pehmenee nopeasti täytteen joukossa. Siksi täyte onkin parhaimmillaan mahdollisimman pian valmistamisen jälkeen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vaniljakastike ja kreemijauhe.
Lisää kreemijauhetta tarpeen mukaan, jotta täyte on sopivan paksua levitettäväksi. Täyte jähmettyy jonkin verran lisää jääkaapissa.
Leikkaa Daim-patukat veitsellä rouheeksi. Sekoita täytevaahdon joukkoon.
Voinko laittaa jo tänään kakun väliin, kun rippijuhlat huomenna ja kakun laittaisin maustumaan tänään?
Niina: kyllä, tuossa johdannossa lukeekin, että on mitoitettu kahteen väliin, joten yhteen väliin puolikas. 😉
Moikka. Voiko täytteen puolittaa jos haluaa laittaa vain yhteen väliin? Riittääkö se silloin? 😊
Talvicci: Daim on tässä tuomassa herkullista suklaista purutuntumaa vaniljaiseen täytteeseen. Tässä hyvä suositus, jos haluat selkeästi suklaisuutta:
Talvicci: vaniljakreemijauheen määrä riippuu kreemijauheen merkistä ja varmasti sekin vaikuttaa, miten jämäkäksi kerman vaahdottaa. Reseptit on aina testattuja ja perustuvat omaan kokemukseeni toimivuudesta. Leivonnassa esiintyy kuitenkin tilannekohtaisuutta ja toisinaan tarkkojen määrien antaminen on haastavaa. Toki monissa tapauksissa se onnistuu, mutta paljon on myös tilanteita, joissa soveltamisvastuuta jää leipojalle. Rouheen määrää voin arvioida vielä uudelleen, kun leivon seuraavan kerran. Tuskin Daimia voi koskaan liikaa olla. 😉
Siis tarkoitin että suklaata enemmän jotta olisi maistunut joltakin 😔
Kreemijauhetta laitoin reippaasti enemmän kuin mitä ohjeessa mutta ei liene sekään riittävä.
Ehottaisinkin suoriltaan lisäämään suoraan jo ohjeeseen enemmän 👍🏻
Talvicci: Rouheinen Daim on tässä mukana antamassa kivaa suklaista purutuntumaa, EI jämäköittämässä täytettä! Täytteen jähmetys tapahtuu vaniljakreemijauheella. Ohjeessa lukee: ” Lisää kreemijauhetta tarpeen mukaan, jotta täyte on sopivan paksua levitettäväksi.” Eli se, mitä sinulla ”täyte olisi kaivannut enemmän” ja ”mikä pitää täytteen kasassa”, on juurikin vaniljakreemijauhe. 🙂
Kokeilin tätä suklaakakun väliin ja oma kokemus on että täyte olisi kaivannut enemmän suklaata sekä jotain mikä pitää täytteen kasassa. Isompi määrä sulaa suklaata täytteen seassa olisi hyydyttänyt täytettä.
Kakkua leikatessa täytteet pursusi ulos rumasti.
MariaJ: hieno kakku tuli! 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ilona: Nyt lienee niin, että jos sinulla tänään jo juhlapäivä niin olet pohtinut kysymykseesi vastauksen omin päin. Pahoittelut siis, ettei vastaus ehdi ehkä ajoissa,mutta….
Kyllä voit!
Kun on kyse täytekakusta, niin se kanattaa tehdä aina edellisenä päivä jääkaappiin vetäytymään ja juhlapäivänä sitten vaan koristelu. Toki Kinuskikissa juuri tämän täytteen kohdalla mainitsee, että Dajm:n takia täyte kannattaa tehdä vasta juuri ennen H-hetkeä,mutta silti komppaan sinua ja sanon että täytekakku on aina täytekakku ja hyvään täytekakkuun kuuluu ajan kanssa tekeminen.
Mukavaa juhlapäivää teille! Otahan kakusta kuva mikäli ehdit!